„Tesla“ pasidalijo plėtros planais Kaune ir Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

„Tesla“ pasidalijo plėtros planais Kaune ir Lietuvoje

BNS / Paulius Viluckas 2020/02/20 20:52
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Vilniuje ketvirtadienį lankėsi JAV elektromobilių gamybos giganto „Tesla“ atstovai – koncernas šalyje svarsto kurti elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą.

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis BNS patvirtino ketvirtadienį neoficialiai susitikęs su „Teslos“ atstovais.

„Žinau, kad susidomėjimas Lietuva kaip rinka yra. Atstovai yra Lietuvoje. Daugiau nenorėčiau komentuoti, nes pats iki galo visko nežinau“, – BNS sakė M. Skuodis.

BNS šaltinių teigimu, „Tesla“ domisi galimybe Lietuvoje plėtoti elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą ir ieško vietos automobilių prekybos salonui.

Verslininkas Vladas Lašas, prieš kelerius metus inicijavęs projektą į Lietuvą pritraukti „Tesla Gigafactory“ statytojus, teigė, kad „Tesla“ įkrovimo stotelių „supercharger“ tinkle aplink Baltijos jūrą Baltijos šalys yra trūkstama grandis.

„Ta grandis, kurios trūko aplink Baltijos jūrą, kur buvo tik „superchargeriai“ Suomijoje ir Vokietijoje, dabar tai baigs sujungti per Lenkiją, kad galėtume greitai ir patogiai pasikrauti automobilius „superchargerių“ pagalba“, – BNS teigė V. Lašas.

„Tesla“ visada daro patys tą „superchargerių“ tinklą. Norėjosi, kad jis atsirastų anksčiau, Lenkijoje ir Baltijos šalyse tik dabar atsiranda. Manau, kad jau netrukus turėsime“, – pridūrė jis.

Anot verslininko, kol kas dar „dėliojama“, kiek stotelių Lietuvoje galėtų įrengti „Tesla“, tikėtina, kad jų įrengimas prasidės jau šiais metais.

Kaip jau rašė „Kas vyksta Kaune“ „Tesla“ anksčiau nurodė, kad greito įkrovimo stotelė Kaune pradės veikti 2020-aisiais, tačiau tikslesnė data nėra skelbiama.

Prieš kelerius metus Lietuva kvietė „Tesla“ čia statyti elektros elementų gamyklą, tačiau bendrovė „gigafabriką“ pradėjo statyti Vokietijoje.

Kviečiant „Teslą“ investuoti Lietuvoje, šalies kompiuterinių žaidimų bendruomenė žaidime „Minecraft“ buvo sukūrusi virtualią „Tesla“ elektros elementų gamyklą.

Elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą šalyje taip pat plėtoja „Ignitis grupė“, 100 stotelių yra įsipareigojusi įrengti ir Vokietijos bendrovė „Danpower“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA