„Kauno švaros“ šiukšliavežiui Taikos prospekte smarkiai nepasisekė (papildyta) | Kas vyksta Kaune

„Kauno švaros“ šiukšliavežiui Taikos prospekte smarkiai nepasisekė (papildyta)

Skaitytojo nuotr.

Trečiadienio pavakarę „Kas vyksta Kaune“ pasiekė neįprasto eismo įvykio nuotraukos. Taikos prospekte vienas „Kauno švaros“ šiukšliavežio ratas įsmuko į gilią duobę – čia specialios transporto priemonės kelionė ir baigėsi.

Kaip matyti po 17 val. skaitytojo atsiųstose nuotraukose, Taikos prospekte atsivėrusioje gilioje ertmėje užstrigo galinis dešinys sunkiasvorio automobilio ratas. Visa mašina dėl to pasviro dešinėn, kuro bakas atsirėmė į asfaltą.

Susisiekus su „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistu Jonu Tumpa, šis informaciją apie incidentą patikino pateiksiąs ketvirtadienį. Ištraukus šiukšliavežį, bendrovei padaryti nuostoliai bus vertinami šiandien vakare arba rytoj.

Sunkvežimio ratas iki pusės susmuko į duobę / Skaitytojo nuotr.

Pastebėjus, kad dėl nepažymėtų kliūčių nuostolių patyrę vairuotojai gali prašyti kompensacijos iš Kauno savivaldybės, pašnekovas negalėjo nurodyti, ar tokia procedūra taikytina ir juridiniams vienetams, juolab kai pati „Kauno švara“ priklauso savivaldybei.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad dėl važiuojamojoje dalyje nepažymėtų nelygumų nukentėję asmenys turi teisę reikalauti, kad nuostolius padengtų miesto savivaldybė – tokiu atveju, incidentą privalo įforminti policijos pareigūnai.

Tuo metu savivaldybė, kaip skelbta anksčiau, jau ruošiasi kapitaliniam Taikos prospekto remontui. Bendrovė „Kauno vandenys“ čia ėmėsi lietaus, kanalizacijos ir vandens tiekimo tinklų atnaujinimo. Iki pavasario norima užbaigti lietaus nuotekų tinklo ir vandens surinkimo šulinių remontą, reikiamose vietose numatyta įrengti vandens surinkimo trapus.

Patį važiuojamosios dalies remontą, anot savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, ketinamą pradėti kovą, kai tik leis oro sąlygos, o užbaigti rudenį.

Atkarpoje nuo Ateities pl. iki Pramonės pr. bus iš pagrindų atnaujinta važiuojamoji dalis, ties viešojo transporto stotelėmis įrengtos įvažos autobusams. Vienoje Taikos pr. pusėje suprojektuotas naujas pėsčiųjų ir dviračių takas, taip pat numatytos nedidelės poilsio aikštelės su suoliukais ir dviračių stovais. Po pusmečio tikimasi pradėti darbus ir prospekto atkarpoje nuo Savanorių pr. iki Studentų g.

Visą Taikos prospekto projektą numatyta įgyvendinti per dvejus metus, tad likusi dalis nuo Pramonės pr. iki Studentų g. turėtų būti renovuota kitąmet. Tai preliminariai kainuos apie 12 mln. eurų.

Papildyta vasario 20 dieną 14.46 val.

„Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialisto J. Tumpos teigimu, vakar šiukšliavežė grįžinėjo į „Kauno švara“ transporto parką, kuomet bevažiuojant jos ratas įsmuko į Taikos prospekte atsivėrusią duobę.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ nurodė J. Tumpa, policija į įvykio vietą nebuvo kviesta, o šiukšliavežę iškėlė ir teritoriją aptvėrė „Kauno švaros“ avarinės tarnybos komanda. Atsižvelgiant į tai, kad transporto priemonė liko neapgadinta, „Kauno švara“ į savivaldybę dėl kompensacijos ir nuostolių atlyginimo nesikreipė.

Šiuo metu „Kauno vandenys” vis dar aiškinasi tikslias įvykio aplinkybes. Pasak J. Tumpos, pirminė prielaida, kad lietaus nuotekų magistralėje tarp vamzdžių atsirado nesandarumas.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA