Kauno klinikose atsidūrusio berniuko mušeika bausmės išvengė: atsakomybę turės prisiimti tėvai | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose atsidūrusio berniuko mušeika bausmės išvengė: atsakomybę turės prisiimti tėvai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dvylikametį sporto klubo rūbinėje užpuolęs ir sumušęs metais vyresnis berniukas, lankantis tą pačią mokyklą, bausmės išvengė. Marijampolės policija informavo, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Administracinę atsakomybę turės prisiimti mušeikos tėvai.

Kaip pranešė Marijampolės apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėjas Renatas Siaurusaitis, buvo atlikti visi reikalingi tyrimui papildomi veiksmai, tikslintos aplinkybės ir vasario 17 d. buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Toks sprendimas priimtas dėl to, kad įvykio kaltininkas nėra subjektas, kurį būtų galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Šiuo atveju visa atsakomybė bus pritaikyta jo tėvams pagal administracinių nusižengimų kodekso 73 straipsnį (tėvų valdžios nepanaudojimas arba panaudojimas priešingai vaiko interesams – red. past.)“, – sakė jis.

Pasak vedėjo, tai dar nėra galutinis sprendimas ir viskas gali pasikeisti, jei vėliau atsirastų naujų įvykio aplinkybių. „Būtų vėl sprendžiama, kokių priemonių imtis“, – nurodė pareigūnas.

Paklausus, ar iš tikrųjų berniukui buvo sulaužytas krūtinkaulis, R. Siaurusaitis negalėjo tiksliai atsakyti. Jo teigimu, jeigu dabar yra nutarimas nutraukti tyrimą, vadinasi, nebuvo nustatytas sunkus kūno sužalojimas. Patikslinti motinos teiginių, kad vaikas buvo rastas gulintis šalia pastato irgi negalėjo, nes, kiek jam yra žinoma, incidentas įvyko pačiame sporto klube.

Naujienų portalui „Lrytas.lt“ Jurbarko vicemeras pakomentavo, kad gal psichologų pagalbos reikia ne vien vaikams, bet ir jų treneriui Mindaugui Smirnovui.

Po įvykio sporto klubas savo „Facebook“ paskyroje viešai atsiprašė ir nurodė, kad bendrauja su nukentėjusiojo mama.

„Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos. Bendraujame ir su nukentėjusio vaiko mama, esame pasiūlę visokeriopą pagalbą, tiek finansinę, tiek bet kokią, kurios gali prireikti berniukui. Už įvykį esame atsakingi ir tikrai labai gaila, kad taip nutiko.

Tai pirma tokia situacija per 20 metų dirbant klube treneriu, – rašoma feisbuke. – Imsimės visokeriopų priemonių, kad tai nepasikartotų. Kaip ir minėjome, bendraujame su nukentėjusio šeima ir ji teigė, kad vaiko sveikata gerėja, taip pat, pasak mamos, vaikui pati treniruotė patiko ir pasveikęs žada atvykti sportuoti į mūsų klubą.“

Berniukas buvo sumuštas vasario 6 d. jau anksčiau liūdnai pagarsėjusiame sporto klube „Pantera“. Tai buvo jo pirmoji treniruotė.

Tai tas pats klubas, kuriame treniruotes lankė Jurbarko politikų sūnus, kaltinamas žiauriu nepilnametės sumušimu ir išprievartavimu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA