Kaunietis pasipiktino automobilių stovėjimo aikštele: už ką mokėti? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis pasipiktino automobilių stovėjimo aikštele: už ką mokėti?

Skaitytojo nuotr.

Nors automobilio statymas visame Savanorių prospekte ir kai kuriose greta esančiose stovėjimo aikštelėse mokamas, kauniečiai nesijaučia gaunantys kokybiškas paslaugas. Prastos šlovės paskutiniu metu sulaukė prie K. Petrausko gatvės sankryžos plytinti apgailėtinos būklės aikštelė.

„Už ką mokėti?“ – klausė prie Savanorių prospekto ir K. Petrausko gatvės sankryžos, šalia parduotuvės „Officeday“ esančią automobilių stovėjimo aikštelę užfiksavęs kaunietis.

Redakcijai atsiųstose nuotraukose matyti susmegęs ir ištrupėjęs asfaltas, žiojinčios duobės, diletantiškai užtaisytos čia pat yrančiu trinkelių grindiniu ir kitais plytgaliais.

Aptariama aikštelė priskiriama žaliai zonai, palikti automobilį joje valandai kainuoja 0,3 euro, o mokėti už stovėjimą reikia darbo dienomis, 8-18 val.

Rinkliavą už automobilio statymą mieste administruojančios biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ vadovas Justas Limanauskas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad visa informacija apie šios aikštelės būklę perduota savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui. Tai esą daryta jau daug kartų, ne vienerius metus.

„Jų užduotis sutvarkyti dangą, mes šitų darbų neatliekame, esame biudžetinė įstaiga, renkanti rinkliavą už automobilių statymą. Net jei ir norėtume suremontuoti aikštelę, to padaryti negalėtume, nes svetimo daikto negalime tvarkyti“, – aiškino J. Limanauskas.

Valdininkai, jo manymu, turėtų žinoti apie šios aikštelės būklę. „Savivaldybės planuose, kiek žinau, yra remontuoti aikštelę, mes pareigą informuoti apie prastą būklę esame įvykdę su kaupu. Mano supratimu, nurodymas tvarkyti šią vietą buvo, bet kada tai padarys, tikrai nežinau“, – pasakojo „Parkavimas Kaune“ vadovas.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui pateiktame lakoniškame komentare teigė, kad situacija bus į vertina ir planuojami darbai, kai tik leis oro sąlygos ir bus skirtas finansavimas. „Avarines duobes užtaisysime pirmiausia“, – pridūrė A. Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA