Naktis Kauno Panemunės šile: grupė žmonių nėrė į stebuklingą Nemuno vandenį | Kas vyksta Kaune

Naktis Kauno Panemunės šile: grupė žmonių nėrė į stebuklingą Nemuno vandenį

Skaitytojo nuotr.

Šią naktį, Panemunės šile į Nemuną nėrė būrys žmonių. Tikima, jog būtent šią naktį visas pasaulio vanduo tampa stebuklingu, o jame išsimaudžius galima išgydyti net sunkiausias ligas.

Grupelės entuziastų rinkosi prie šalto Nemuno, jog galėtų patirti stebuklingojo vandens virsmą. Prieš kišant kojas į ledinį vandenį, visi kartu atliko apšilimą, o tada, vidurnaktį, subėgo į tekantį Nemuno vandenį.

Kaip teigiama pranešime, stebuklingų savybių įgyja visas žemėje esantis vanduo jūros, ežero, upės, šaltinio ar iš krano. Todėl žmonės renkasi prie vandens telkinių, jog galėtų pasinaudoti šiomis stebuklingo vandens savybėmis, kurios sakoma, gali išgydyti net sunkiausias ligas.

Sausio 19 diena, ne vienintelė, kai pasaulio vanduo tampa stebuklingu.

Šia praktika užsiima ne tik Kauno gyventojai, Rusijoje šios tradicijos taip pat paplitusios, tai siejama su stačiatikių tikėjimu, jog būtent šios datos susijusios su Kristaus gyvenimu. Sausio 19-ąją pagal senąjį kalendorių Kristus buvo krikštijamas. O vasario 15-ąją, praėjus 40 dienų nuo gimimo, Kristus buvo nuneštas į sinagogą. Buvo manoma, kad maudymasis birželio 24-osios naktį žmogų veikia stebuklingai.

Tikima, jog šiomis naktimis gamtoje vyksta virsmai, pasikeičia visos žemės energetika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA