Policija nutraukė tyrimą dėl dingusios mergaitės: pagrobimo nebuvo | Kas vyksta Kaune

Policija nutraukė tyrimą dėl dingusios mergaitės: pagrobimo nebuvo

delfi.lt / Kristina Pocytė 2020/01/17 18:53
Delfi.lt / A. Ufarto nuotr.

Penktadienio vakarą policijos pareigūnai sušaukė spaudos konferenciją naujienoms apie galimą mergaitės pagrobimą Vilniuje, Karoliniškėse, pranešti.

Vilniaus VPK viršininkas Saulius Gagas žiniasklaidai teigė: „Matome, kokį rezonansą pastarosiomis dienomis sukėlė įvykis“. Jis teigė, kad yra didžiulis ir žiniasklaidos, ir gyventojų susidomėjimas.

„Nebuvo tokio nusikaltimo, kaip galimo asmens pagrobimo“, – teigė S. Gagas, ramindamas Vilniaus gyventojus ir svečius ir nutraukdamas kelias paras trukusią nežinomybę dėl galimo nusikaltimo.

Jis teigė, kad pranešimų nevertina kaip melagingų ir pridūrė, kad „įvykis buvo, bet mes neturime duomenų, kad tai galėjo būti vaiko pagrobimas“.

„Ne apie kainą reikia kalbėti. Reikia kalbėti apie tai, kad pareigūnai atliktų savo darbą“, – kalbėjo S. Gagas, atsakydamas į klausimą, kiek kainavo reagavimas į šį pranešimą.

Policija kreipsis į prokurorus prašydami nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo pagrobimo.

„Melagingas pranešimas tuomet, kai žmogus tendencingai teigia melagingą informaciją. Bet visi mes skirtingi asmenys, kai kuriuos dalykus skirtingai suprantame“, – teigė S. Gagas ir pridūrė, kad šiuo atveju policija neturi duomenų, kad tai buvo melagingas pranešimas.

Ar tai buvo geros pratybos? „Vertinu, kad buvo geros pratybos, policija atliko daugybę veiksmų“, – kalbėjo S. Gagas ir pridūrė, kad policija taip pat parodė, kad gali bendrauti su kitomis institucijomis.

Buvo paviešintas ir fotorobotas. S.Gagas teigia, kad gavo dėl jo daug pranešimų, bet jokių komentarų dėl to negalėjo pateikti.

DELFI primena, kad pranešimas apie galimai pagrobtą mergaitę buvo gautas trečiadienio vakarą, apie 19.15 val., vienuolikos metų berniukai pranešė, kad Karoliniškėse, prie televizijos bokšto, kažkoks vyriškis pačiupo ant supynių besisupusią 11-12 metų mergaitę, užklijavo jai burną, įgrūdo į automobilį su geltonais numeriais ir išsivežė.

Visuomenėje kilo įvairių versijų, kas galėjo nutikti. Kai kurie spėliojo, kad jokio pagrobimo net nėra.

Feisbuke žmonės ėmė dalytis nuotraukomis, kuriose užfiksuotas automobilis geltonais numeriais, taip pat vėliau, policijai paviešinus sudarytą asmens, galinčio turėti naudingos informacijos, fotorobotą, ėmė sklisti panašių asmenų nuotraukos.

Kai kurie spėjo, kad įvykio versija gali būti paprasta: tiesiog tėvas pasigavo neklusnią dukrą ir ją išsivežė.

Ketvirtadienį laidoje „DELFI Dėmesio centre“ dalyvavęs Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla tvirtino, kad neatmetama jokia versija, net melagingo pranešimo. „Būčiau laimingiausias žmogus, jei surinkus maksimalius įrodymus galėtume pasakyti, jog tai pasitarnavo kaip pratybos, kad to įvykio nebuvo, nukentėjusių nėra, ir tai – geros pratybos realiu laiku, beveik esant realiam įvykiui. Labai norėčiau, kad taip ir būtų. Bet nesu orakulas, ekstrasensas, ir negaliu teikti tokių prognozių“, – laidos vedėjui Edmundui Jakilaičiui teigė R. Požėla.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA