Žiema „Kauno švaros“ neužklupo netikėtai: gatves barstome iš anksto | Kas vyksta Kaune

Žiema „Kauno švaros“ neužklupo netikėtai: gatves barstome iš anksto

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Kauno švara“ pasitiko žiemą pasiruošusi. Gatvių barstymas Kaune atliekamas jau nuo lapkričio mėnesio.

Įmonės spaudos pranešime teigiama, kad darbai vyko ir pastarosiomis dienomis, kada buvo pranešta apie plikledį. Gruodžio 12 d. visų Kauno įkalnių, tiltų ir viadukų barstymas šlapia druska buvo pradėtas 18:00 val., ir baigtas 22:00 val. Gruodžio 13 d. miesto gatvių barstymas šlapia druska pradėtas 02:00 ir baigtas – 05:30 val.

Šiuo laikotarpiu dirbo 12 barstytuvų. Nurodytu nakties metu buvo barstomos pagrindinės Kauno gatvės, kuriomis kursuoja viešasis transportas ir miegamųjų rajonų gatvės. Nakties metu iš viso išbarstyta apie 100 t šlapios druskos.

„Matydami artėjantį šaltį, iš anksto pabarstome gatves druska, ir tada šaltis bei sniegas netrikdo eismo. Bet būna, kad koks nors debesis užslenka ir pridrebia sniego, nors to nebuvo prognozuota – tokiu atveju iškart siunčiame techniką ir atliekame kelių valymo ir barstymo darbus bet kuriuo paros metu“, – tvirtino Miesto valymo skyriaus vadovas L. Bužinskas.

Pirmasis Kauno gatvių barstymas atliktas lapkričio 26 d., o nuo to laiko išbarstyta jau virš 850 t šlapios druskos. Nepaisant to, šiuo metu sandėliai, kuriuose talpinama druska yra nuolatos pildomi, o juose gatvių barstymui visuomet paruošta apie 2 000 tonų techninės druskos.

„Visgi, turime galimybę bet kada atsivežti dar 7 400 tonų druskos. Jeigu bus poreikis ir matysime, kad visą žiemą kris didelis sniego kiekis ir druskos nebeužteks – jos bus nupirkta daugiau. Palyginimui: 2018 m. žiemą išbarstėme 9 500 tonų, o 2017 m. – 7 000 tonų druskos“, – teigiama „Kauno švaros“ pranešime spaudai.

Šiemet įmonės transporto parką papildė 9 naujos transporto priemonės, skirtos sniego valymui ir druskos barstymui. Papildžius turimą mašinų parką naujomis priemonėmis, gatvių valymui ir barstymui druska, dabar skirtos 22 transporto priemones, iš kurių 15 – su barstytuvais. Tuo tarpu šaligatvių ir aikščių valymui bei barstymui – 22 traktorius, iš kurių 11 – su smėlio-druskos barstymui skirtais agregatais.

Gatvių ir šaligatvių valymui bei barstymui turime 35 vairuotojus ir 18 traktorininkų, iš kurių visą parą vienu metu budi bent 10 darbuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA