Savaitgalio renginių apžvalga: Kauną drebins ne tik koncertai | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio renginių apžvalga: Kauną drebins ne tik koncertai

R.Tenio nuotr.

Artėjant paskutiniam spalio savaitgaliui Kaune netruks triukšmo – mieste vyks daug koncertų, festivalių ir parodų. Keli dideli renginiai kurie reikalauja dėmesio yra mados mugė „Fashion bazaar MADA”, Irenos Starošaitės ir grupės „2 Donatai” koncertas bei Tarptautinei animacijos dienai skirtos filmų peržiūros. Netruks ir mažesnių renginių, tad savaitgalis bus tikrai dosnus.

Ketvirtadienis

Nuo 10 val. Kauno „Žalgirio arenoje” vyks vienas iš didžiausių karjeros renginių Lietuvoje „Studfestas 2019”. Renginio metu 16 pranešėjų dalinsis savo patirtimi kaip planuoti karjerą, atsakys į klausimus apie studijas. Renginys mokamas.

17 val. Kauno karininkų Ramovėje vyks Atminties ir Istorijų festivalis, kurio metu tarpukario Ramovės „šefo” mjr. Jono Dagio sūnus Aleksandras Dagys dalinsis prisiminimais ir Ramovės daiktų istorijomis. Įėjimas nemokamas.

19 val. Girstučio rūmuose Ieva Narkutė paskutinį kartą atliks autorinę programą, kuri nuo pat pradžių pelnė klausytojų simpatijas – „Visos meilės taisyklės”. Nepaisant to, kad programą Ieva atliko ne kartą, pasak jos, dviejų vienodų koncertų, kaip ir dviejų vienodų meilės istorijų, nebūna.

Penktadienis

17 val. Kauno įvairių tautų kultūrų centre skambės nemokamas koncertas „Nostalgija”. Jame bus galima išgirsti XX a. dainų šlagerius, kurie grąžins nuostabias prabėgusių metų akimirkas, jaunystės prisiminimus ir nuotaiką. Melodijas dovanos Vera Vasiljeva (vokalas) ir Vladimir Getman (bajanas).

18 val. Meno magėjai turėtų apsilankyti Kauno menininkų namuose, kur organizuojamos nemokamos videomeno peržiūros „Blyksniai„. Peržiūrų ciklas „Blyksniai“ – lietuvišką videomeną pristatanti renginių serija, kurioje dėmesys skiriamas vieniems žymiausių mūsų šalies menininkų ir jų video kūriniams.

20 val. Kultūros bare „Godo” skambės nemokamas „Urexboyfriend” koncertas. Išgarsėjęs netikėtai ir spėjęs jau išleisti keletą įrašų užsienyje ir grojęs rimčiausiuose vietos klubuose, didžėjus turi sukaupęs daug patirties garantuoti klausytojams gerą koncertą.

21 val. „Punto Jazz” palėpėje su grupe pasirodys visiems gerai žinomas „Baltasis Kiras”.

Šeštadienis

Nuo 9 val. Kauno „Žalgirio” arenoje organizuojama tradicinė mados mugė „Fashion bazaar MADA”. Kaip visada, mados mylėtojai galės susipažinti su mados tendencijomis, garsiais mados namais, aksesuarų ir puošalų kūrėjais ir dar daugiau. Parodos lankymas – nemokamas.

12 val. Kauno Rotušėje tęsis renginių ciklas „Šeimadienis muziejuje”. Šį kartą organizatoriai kviečia šeimas į atradimų kupiną užsiėmimą „Kauno legendos“, kurio metu išgirsite, kokios legendos pasakoja apie Kauno miesto atsiradimą. Įgiję naujų žinių, galėsite kurti ir iliustruoti visiškai naują – savo – Kauno legendą. Iniciatyva nemokama, tačiau reikalinga registracija.

19 val. Kauno „Žalgirio” arenoje vyks grandiozinis koncertas, o tiksliau – koncertai, kurių metu scenoje bus galima išvysti Ireną Starošaitę ir grupę „2 Donatai”. Pirmoje koncerto dalyje pasirodys I. Starošaitė, o antroje „2 Donatai”. Tai dar ne viskas – koncerte dalyvaus ir daug žinomų svečių: Irūna ir Marius Jampolskis, Česlovas Gabalis ir dar daugiau. Koncertas mokamas.

Sekmadienis

Nuo 11 val. Visi Kauniečiai yra kviečiami atsisveikinti su legendiniais troleibusais „Škoda”. Savanorių prospekte, nuo Mituvos iki P. Lukšio gatvės, bus išrikiuoti 50 troleibusų, kuriuos visus metus dailino menininkai. Troleibusus bus galima ne tik arčiau apžiūrėti, bet ir sužinoti jų piešinių atsiradimo istorijas bei sudalyvauti įdomiose veiklose.

14 val. Kaune, kino centre „Romuva”, bus minima Tarptautinė animacijos diena. Šia proga kino centre bus rodomi tarptautinius apdovanojimus pelnę lietuvių sukurti animaciniai filmai. Programą sudarys dvi dalys: pirmojoje dalyje bus demonstruojami animaciniai filmai visai šeimai, antrojoje – suaugusiems. Iš viso bus parodyta trylika lietuviškų trumpametražių filmų. Peržiūros bus nemokamos.

Jei norite daugiau sužinoti apie renginius Kaune ir visoje Lietuvoje, apsilankykite portalo renginių kalendoriuje. „Kas vyksta Kaune” taip pat turi specialią rubriką skirtą susipažinti su artimiausiomis vestuvėmis, tad nepraleiskite progos pasveikinti savo artimųjų bei draugų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA