Į Lietuvą atvyksta JAV karinė technika (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą atvyksta JAV karinė technika (papildyta)

BNS 2019/10/14 12:21
R. Tenio nuotr.

Pirmadienį į Lietuvą atvyksta pirmieji Švenčionių rajone, Pabradėje, dislokuojamo Jungtinių Valstijų bataliono kariai.

Maždaug 200 karių iš Teksaso Vilnių turėtų pasiekti pirmadienį, BNS pranešė Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Dar keli šimtai karių atvyks vėliau šį mėnesį.

Maždaug 500 amerikiečių karių batalionas atvyksta su 29 „Abrams“ tankais ir 21 pėstininkų kovos mašina „Bradley“.

Krašto apsaugos ministerija yra skelbusi, kad amerikiečių karių batalionas bus Lietuvoje iki kitų metų pavasario.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis yra sakęs, kad JAV pajėgų atvykimas yra itin reikšmingas atgrasymo veiksnys ir Lietuvos investicijų į infrastruktūrą įvertinimas.

Reaguojant į Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją, nuo 2014 iki 2017 metų Lietuvoje buvo dislokuota po kuopą JAV karių. Jos atitrauktos, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje dislokavus tarptautinius NATO batalionus.

Papildyta

Į Lietuvą JAV kariai atvyko iš JAV kariuomenės 1-osios divizijos 9-ojo pulko 1-asis bataliono, kuris dislokuotas Fort Hoode, Teksaso valstijoje.

[galerija kiek=”4″]

Būdami Lietuvoje JAV kariai bendradarbiaus su Lietuvos kariais, keisis patirtimi įgyvendinant Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų mechanizacijos projektą. Lietuva atvykstantiems JAV kariams suteiks visą reikiamą priimančiosios šalies paramą (apgyvendinimą, logistinę paramą, kt.). JAV kariai taip pat naudosis Lietuvos kariuomenės poligonų infrastruktūra.

„Nuosekliai ir kantriai siekėme didesnio ilgalaikio JAV karinio įsitraukimo Lietuvoje ir visame regione. Todėl JAV kariuomenės bataliono atvykimas ilgesniam laikotarpiui – gera ir laukta žinia, mūsų ilgalaikių pastangų ir investicijų rezultatas. JAV pajėgos yra itin reikšmingas atgrasymo veiksnys, todėl prisidės prie NATO vykdomų pastangų Baltijos regione,“ – sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

JAV yra Lietuvos strateginė partnerė ir pagrindinė Baltijos regiono saugumą užtikrinanti sąjungininkė, aktyviai dalyvaujanti įgyvendinant saugumo užtikrinimo priemones Baltijos šalyse, stiprinant regiono saugumą ir stabilumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA