R. Kalinkinas parengė staigmenų Kaunui | Kas vyksta Kaune

R. Kalinkinas parengė staigmenų Kaunui

Asociatyvi / „Akropolio“ nuotr.

Pasaulinės mados mekos – Paryžius, Milanas, Niujorkas – yra negailestingos jauniems madoms kūrėjams. Ne vienerius metus Paryžiuje dirbęs ir save bandęs Lietuvos dizaineris Robertas Kalinkinas prieš dvejus metus nusprendė nešvaistyti laiko ir koncentruotis kūrybai savo rinkoje. Taip, grįžus į savo šalį, gimė ne viena įdomi partnerystė, iš kurių naujausia – riboto kiekio aksesuarų kolekcija specialiai Kauno „Akropolio“ pirkėjams.

Kauniečiams – universalus derinys

„Norėjau sukurti gerus aksesuarus, kuriuos žmonės noriai dėvėtų. Specialiai Kauno miestui skirtas šalikas yra beveik vieno kvadratinio metro ploto, pagal poreikį gali tarnauti ir kaip pledas. Išmegztas iš dviejų sluoksnių, yra vilnonis, šiltas ir nepamainomas žiemą. Svarbiausia, kad logotipu pažymėtas šalikas bus lyg atributas iš Kauno miesto, nes analogo nebus galimybės įsigyti kitur“, – sako R. Kalinkinas.

Pirmieji „Kalinkin loves Kaunas“ prekės ženklui skirti kūriniai yra aksesuarai – šalikas ir kepurė. Dizainerio teigimu, šaltuoju sezonu tai labiausiai reikalingi aksesuarai, ir jis nusprendė sukurti tokius, kurie būtų nepakeičiami – iš kokybiškų medžiagų, universalių ir visur derančių spalvų, tinkančius tiek vyrams, tiek moterims.

Ši išskirtinė kolekcija ribotą laiką prieinama tik apsipirkusiems Kauno „Akropolyje“ – laikinosios sostinės gyventojams ir svečiams parengtas tūkstantis stilingų dovanų. „Su Robertu bendradarbiaujame jau ne pirmą kartą. Pernai pavasarį jo kurti aksesuarai ir drabužiai, galiu drąsiai sakyti, sulaukė sėkmės ir buvo išgraibstyti. Šie aksesuarai tikrai patiks kuriantiems savo visiškai unikalų stilių ar norintiems netikėta detale pagyvinti santūresnį šaltojo sezono derinį“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė.

Kadangi šie aksesuarai skirti ne vienam sezonui, spalvas dizaineris parinko universalias – neutralią nude ir šviesiai pilką. Prie šaliko žmonės galės derinti kepures, kurias bus galima rinktis iš tų pačių dviejų spalvų. Dizaineris priduria, kad pagal jo sumanymą poros šiais aksesuarais galės mainytis tarpusavyje.

Robertas Kalinkinas apsivilkęs kauniečiams skirtus aksesuarus / T. Kaunecko nuotr.

Dar kartą nusifotografuotų nuogas

„Sprendimą, kad reikia keisti kryptį ir sugrįžti prie savo šalies, priėmiau pavargęs nuo nesibaigiančių mados savaičių Paryžiuje bei pripažinimo ir sėkmės paieškų svetur. Didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad sulaukiau žmonių pritarimo, kad jie renkasi mano kūrybą. Tai tik patvirtino, kad priėmiau teisingą sprendimą“, – pasakoja R. Kalinkinas.

Kaunui skirtus aksesuarus dizaineris pristato drąsioje fotosesijoje, kur vieninteliai jo dėvimi drabužiai – jo kurtas šalikas ir kepurė. R. Kalinkinas sako esantis gana konservatyvus viešojoje erdvėje, retai dalyvauja viešuose renginiuose, ir žmonės jo išties gerai nepažįsta arba turi kiek kitokį įsivaizdavimą.

„Viešoje erdvėje žmonės be paliovos domisi mano gyvenimu ir kasdienybe. Pagalvojau, jei taip norite mane pažinti, galiu fotosesijoje pasirodyti ir nuogas. Žinoma, kad taip noriu žmones dar labiau sudominti tuo, ką darau, nes juk visą energiją dabar skiriu veiklai Lietuvoje. Žinoma, kad tokią fotosesiją pakartočiau – esu jaunas ir ekscentriškas“, – juokauja dizaineris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA