Paskelbta kada bus pasirašyta ŽŪM patalpų Kaune nuomos sutartis (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Paskelbta kada bus pasirašyta ŽŪM patalpų Kaune nuomos sutartis (papildyta)

BNS 2019/08/23 17:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sutartis dėl Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) patalpų Kaune nuomos turėtų būti pasirašyta rugsėjo 10 dieną, BNS patvirtino konkursą laimėjusios koncerno SBA įmonės vadovas Lionginas Šepetys.

„Politinis aiškumas pagaliau atėjo, gavome raštą, pasirašytą naujojo ministro, kuriame yra sakinys, kad kviečiame sutartį pasirašyti rugsėjo 10 dieną“, – BNS penktadienį sakė L. Šepetys. „Panašu, kad nebelieka kliūčių ir abejonių“, – pridūrė jis.

Anot jo, gavus oficialų ministro kvietimą, nuspręsta kitą pirmadienį patalpose pradėti paruošiamuosius darbus. „Yra labai daug darbų visus kabinetus įrengti, (…) nebegalime 10 dienos laukti, dėl to prisiimame riziką“, – teigė L. Šepetys.

Kiek anksčiau penktadienį portalas vz.lt skelbė, kad pasirašymas atidedamas neribotam laikui, esą naujojo ministro Andriaus Palionio teigimu, sutartį turėtų pasirašyti ministerijos kancleris, o jo kol kas nėra ir neaišku, kada bus paskirtas.

Su ministru BNS penktadienį susisiekti nepavyko. Anksčiau ŽŪM sutartį su laimėtoju žadėjo pasirašyti iki rugpjūčio 26 dienos.

Už 4,2 tūkst. kv. metrų ploto patalpas su 280 darbo vietų K. Donelaičio gatvėje ministerija per mėnesį mokėtų 81,2 tūkst. eurų (su PVM), o per penkerius metus – 4,9 mln. eurų.

A. Palionis yra sakęs, jog nepritaria ministerijos perkėlimui į Kauną.

Perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda, tam nepritaria ūkininkų organizacijos, kai kurie Seimo nariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA