Kaune vėl iškilo pripučiamas maniežas, bet nykus jo vaizdas – trumpalaikis | Kas vyksta Kaune

Kaune vėl iškilo pripučiamas maniežas, bet nykus jo vaizdas – trumpalaikis

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kaune iškilęs pripučiamas futbolo maniežas turėjo būti vienintelis tokio dydžio maniežas Lietuvoje, tačiau jau liepos pradžioje pristatyta konstrukcija vis dar skendi bėdose.

[galerija kiek=”4″]

110 m ilgio, 80 m pločio ir net 25 m aukščio kupolas, dengiantis naująjį futbolo maniežą, buvo pristatytas liepos mėnesį ir sportininkus turėjo priimti šios vasaros pabaigoje, tačiau rugpjūtį konstrukcija subliuško.

Kaip jau skelbė „Kas vyksta Kaune“ pripučiamą maniežą buvo nuspręsta išardyti todėl, kad šis nebuvo sandarus. „Pripūtus kupolą, vienas iš audinio sujungimų sukėlė įtarimų (kupolas susideda iš 9 atskirų dalių), paaiškėjo, jog jis nėra sandarus. Naujajam futbolo maniežui keliame aukščiausius kokybės reikalavimus, todėl rangovo paprašius ištaisyti defektą, sulaukėme atsakymo, jog jis bus pakeistas visiškai nauju“, – tuo metu kupolo išleidimo priežastį nurodė Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Naujasis pripūstas kupolas taip pat turėjo būti papuoštas spalvotais grafiniais elementais, tačiau vėl iškilęs maniežas naujumu ir spalvomis net nekvepia. Susisiekus su Kauno savivaldybės atstovu Arnoldu Bukeliu paaiškėjo, kad šis maniežas visai ne naujas.

„Čia tas pats maniežas, kurį išleidome mėnesio pradžioje. Jis yra pripūstas dėl labai paprastos priežasties: kupolą išleidus jame prisikaupė labai daug vandens, o demontuojant tai trukdo. Šiuo metu maniežas yra pripūstas tik tam, kad jį būtų lengviau demontuoti. Tai turėjo padaryti jau šiandien, tačiau dėl lietaus darbai nukelti rytojui“, – situaciją paaiškino A. Bukelis.

Atstovas patikino, kad viskas vyks taip, kaip ir žadėta: naujas maniežas su grafiniais elementais pasieks Kauną. Tai planuojama padaryti iki spalio 15 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA