Savo vaikus gaisre pražudžiusi kaunietė išgirdo teismo nuosprendį – keliaus už grotų (foto) | Kas vyksta Kaune

Savo vaikus gaisre pražudžiusi kaunietė išgirdo teismo nuosprendį – keliaus už grotų (foto)

BNS 2019/08/06 10:23
R. Tenio nuotr.

Savo du mažamečius vaikus gaisre dėl neatsargumo pražudžiusi 38-erių kaunietė V. B. už grotų kalės pusantrų metų, antradienį nusprendė Kauno apylinkės teismas.

Pasak teisėjos Sigitos Meškauskienės, už šį nusikaltimą leidžiama skirti griežčiausią laisvės atėmimo bausmę.

„Tai, kad kaltinamoji yra jauna, neteista, nėra pakankamas motyvas ir pagrindas švelninti bausmę. Be to, kaltinamosios atsakomybę lengvinančia aplinkybe negalima laikyti to, kad ji prisipažino padariusi nusikaltimą ir nuoširdžiai dėl to gailisi. Teismo nuomone, V. B. iš tiesų visiškai nesigaili dėl padarytos nusikalstamos veikos ir bando sušvelninti savo padėtį bei sukelti aplinkinių gailestį vaizduodama save kaip susidariusių aplinkybių auką“, – teismo pranešime cituojama S. Meškauskienė.

Teismas konstatavo, kad Kaune, Tunelio gatvėje, pernai kovą kilusio gaisro metu mažamečiai brolis ir sesuo buvo palikti vieni ir užrakinti namuose su grotuotais langais bei viduje smilkstančia krosnimi.

„Vaikai buvo palikti be suaugusiųjų priežiūros ir galimybės patiems iš namų ištrūkti gyviems, nes motina, išeidama iš namų, nepaliko nuo durų rakto ir apie vienus paliktus vaikus niekam nepasakė. Toks motinos elgesys sukėlė negrįžtamus padarinius − dėl nusikalstamo nerūpestingumo atimtos gyvybės dviems mažamečiams vaikams“, – rašoma pranešime.

38-erių kaunietė teismo metu pripažino savo kaltę bei gailėjosi dėl tragedijos, tačiau teismas to nelaiko lengvinančia aplinkybe, kadangi ikiteisminio tyrimo metu V. B. neigė ilgam palikusi vaikus be priežiūros.

„Pasakojo, kad vaikai buvo pavalgę, užmigdyti. Taip pat teigė, kad jų vienų niekada nėra palikusi namuose, tačiau nustatyta, kad vaikai net 16 kartų vieni buvo palikti namuose, kad jie, priešingai ne nurodo kaltinamoji, tragedijos dieną nebuvo pavalgę ir kad vaikų kūnai rasti kitame kambaryje, nei kad nurodo žuvusių vaikų motina“, – teigia teisėja.

Akcentuojama, kad 2016 metų gegužę V. B. buvo įspėta dėl jos namuose netinkamai eksploatuojamų kietojo kuro įrenginių.

Specialistai nustatė, kad tragedijos dieną krosnis buvo įkaitusi, su keliomis dar rusenančiomis žarijomis, kas ir nulėmė gaisro kilimo priežastis. Vaikai mirė nuo apsinuodijimo anglies monoksidu.

Šioje byloje nukentėjusiuoju buvo pripažintas jau kurį laiką vaikų globos namuose gyvenantis kaunietės V. B. vaikas, kuriam netekus brolio ir sesers, teismas priteisė iš V. B. atlyginti 3 tūkst. neturtinę žalą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA