Kaune pristatys pirmąją šunų trasą Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatys pirmąją šunų trasą Lietuvoje

R. Tenio nuotr.

Mėgstantiems vaikščioti su savo augintiniais žmonėms pristatoma nauja pramoga: interaktyvi pažintinė trasa, skelbiama pranešime spaudai. Trečiadienį Kaune, Draugystės parke, pirmąją šunų trasą Lietuvoje išmėgins sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė su augintiniu Vingiu. Ši idėja jai gimė siekiant atkreipti šeimininkų dėmesį į savo keturkojų priežiūrą.

„Mes norime atkreipti dėmesį į tai, kad turime galvoti ne tik apie savo, bet ir apie augintinių sveikatą. Reikia apdovanoti tuos, kurie vaikšto su savo šunimis“, – sakė V. Musvydaitė, į žygį keliausianti su jau ne vieną #walk15 trasą išmėginusiu draugiškuoju Vingiu.

[galerija kiek=”4″]

Eiti kvies draugiškame šunims parke

Mobilios programėlės #walk15 komandos kartu su „Kauno grūdų“ veterinarijos farmacijos komanda pristatoma trasa #NENORIU BŪT APSAUGOTAS PUSIAU skatins sveikesnį augintinių ir šeimininkų gyvenimo būdą.

Trasoje bus galima ne vien žingsniuoti, bet ir įsitraukti į interaktyvias pramogas – pažymėtuose informaciniuose taškuose susipažinti su įdomiausiais faktais apie šunis.

Norintys eiti pirmąja šunų trasa su savo augintiniais ir padėti jiems iškovoti unikalius medalius trečiadienį, 18 val., rinksis Kauno Dainavos Draugystės parke. Startas – stovėjimo aikštelė. Parkas, įkurtas prieš kelis dešimtmečius ir užimantis 15 ha plotą, šiuo metu atnaujintas, jame yra naujų bėgimo, dviračių ir riedučių takų, tinklinio, krepšinio, petankės, vaikų žaidimo aikštelės, taip pat įrengta šunų dresavimo aikštelė.

Laukia šunų ir žmonių mankšta

Sveikatingumo motyvatorė V. Musvydaitė drąsina keliauti su įvairaus amžiaus ir ištvermės šunimis: trasa tęsis porą kilometrų, ją įveikti nebus sunku. Žingsniuotojai susipažins su visomis naujomis parko erdvėmis, pamatys Broniaus Zalenskio skulptūrą „Švelnumas“, o pabaigoje galės atsigaivinti vandeniu tiek augintiniai, tiek jų šeimininkai.
Bus pasirūpinta ir sveiku žmonių bei šunų apšilimu: Sibiro haskių veislės šunų kinkinių Pasaulio ir Europos čempionė Luna ir jos šeimininkė Ernesta Karaškienė pamokys specialios mankštos.

„Pirmosios šunų trasos idėja smagi, nes šunininkai, kaip vieni kitus dažnai vadina šunų augintojai, mėgsta pabendrauti, nori, kad jų keturkojai pasiaustų su kitais šunimis. Masinis žygis su šunimis turėtų atrodyti įspūdingai“, – sako E. Karaškienė.

Ji pataria prieš keliaujant į žygį parke pagalvoti, ar augintinis reaguoja į pagrindines komandas: „Pas mane!“ ir „Greta!“, taip pat – ar būtų draugiškas kitiems keturkojams, žmonėms.

Renginio organizatoriai paruošė staigmeną – šįkart už nueitus žingsnius šeimininkai galės savo šunims pirkti skanukų. O nespėjusiems į ėjimą su būriu šunų trečiadienį suteiks progą tai padaryti savarankiškai, naudojantis programėle #walk15.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA