Didžiulis tarnybų sujudimas Gričiupyje: iš pastato evakuojami žmonės (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Didžiulis tarnybų sujudimas Gričiupyje: iš pastato evakuojami žmonės (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė informacija apie didelį policijos ir ugniagesių aliarmą M. Riomerio gatvėje. Policijos duomenimis, tarnybos iškviestos dėl to, kad pastatas avarinės būklės.

Įvykių liudininke tapusi kaunietė teigė, kad prie M. Riomerio gatvėje esančio pastato suvažiavo bent septyni policijos ekipažai, ugniagesių pajėgos. Bėgant laikui, technikos tik daugėjo.

Gyventojai evakuoti

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, pirminiais duomenimis, pagal 13.03 val. gautą pranešimą, name pavojinga gyventi, statinys avarinės būklės. Čia išvykusios visos tarnybos, sprendžiama situacija.

Įvykio vietoje, pareigūnų žiniomis, yra žurnalistai, su jais namo gyventojai ir išsikvietė specialiąsias tarnybas. Iš pastato yra išvedami žmonės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gyventojai evakuoti iš 22 butų, o iš viso jų name yra 60. Kiti būstai sujudimo metu buvo tušti. Iš penkiaaukščio išvesti 36 žmonės.

Darbų niekas nesiima

Vos prieš porą dienų namo gyventojas Vytautas „Kas vyksta Kaune“ pasakojo, kad situacija čia yra kraupi. Patikslinęs, kad aptariamas pastatas Biržiškų gatvėje pažymėtas 11 numeriu, vyras tvirtino kelintus metus jį esant avarinės būklės, atskilusi pirmos laiptinės siena.

„Kaltininkai rasti, Kauno „Būsto valda“ įpareigota sutvarkyti, padaryta ne viena ekspertizė, rastos priežastys, tačiau niekas nejuda į priekį“, – apgailestavo kaunietis.

Namas, anot jo, jau skečiasi dar labiau, jame pavojinga gyventi, nes bet kada gali griūti. Čia, nurodė Vytautas, gyvena šeimos su mažais vaikais, vyresnio amžiaus žmonės. „Esame beviltiškoje situacijoje, greitu metu liksime benamiai, o atsakingieji ramiai miega“, – piktinosi vyras.

Problema žinoma seniai

Apie šį Biržiškų gatvėje esantį daugiabutį „Kas vyksta Kaune“ rašė dar 2015-ųjų rudenį. Jau tuomet per sienose žiojinčius plyšius, vietomis matėsi laukas, tilpo pirštai. Namo konstrukcijas skersai išilgai išvagoję plyšiai skėtėsi nuo pirmo iki penkto aukšto.

Statinių priežiūros ekspertas Jurgis Ražaitis prieš kelerius metus aiškino, kad namas nenugrius, tačiau plyšiai gali plėstis toliau, mat pažeista namo konstrukcija. Specialisto tvirtinimu, plyšiai galėjo atsirasti dėl pirmame aukšte nelegaliai padaryto remonto, kurio metu išgriauta atraminė siena.

Nelegaliai apsisukusiam kaimynui grėsė sąskaitos už viso namo remontą, tuo metu svarstyta, kaip užtaisyti atsivėrusias skyles ir sustabdyti jų plitimą, tačiau akivaizdu, kad reikalai nuo 2015 m. menkai pasistūmėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA