Rūkaliams – gera žinia iš valdžios | Kas vyksta Kaune

Rūkaliams – gera žinia iš valdžios

BNS 2019/07/15 17:34
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) mano, kad uždraudus rūkyti daugiabučių namų balkonuose ir terasose, nebūtų įmanoma efektyviai kontroliuoti, ar jo laikomasi. Todėl VRM nepritaria Seime svarstomoms įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma išplėsti nerūkymo zonas, įtraukiant daugiabučių namų balkonus ir terasas, jei tam prieštarautų bent vienas namo gyventojas.

„Siūloma pritarti tikslui išplėsti nerūkymo zonas, tačiau nepritarti įstatymo projektui, nes siūlomo draudimo rūkyti daugiabučių namų balkonuose ir terasose kontrolė nebūtų efektyvi“, – rašoma ministerijos parengtame Vyriausybės nutarimo projekte.

VRM teigimu, žmonės galėtų rūkyti pro atvirus langus ir ventiliacijos angas, patraukti juos atsakomybėn būtų sudėtinga, nes reikėtų pateikti neginčijamus pažeidimo įrodymus, o filmuojant ir fotografuojant būtų pažeista jo teisė į privatumą. Be to, reikėtų cigarečių gaminius atriboti nuo bedūmių bei elektroninių cigarečių garų gaminių.

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisomis, kurias savo parašais parėmė Aurelijus Veryga, Tomas Tomilinas, Antanas Vinkus ir dar 11 parlamentarų, taip pat siūloma drausti rūkyti dengtose viešojo transporto stotelėse, vaikų žaidimų aikštelėse, lauko kavinėse, vietas, kur vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai.

Vyriausybės kanceliarijos socialinės politikos grupės teigimu, dėl pastarųjų vietų Vyriausybės pozicija lieka neaiški.

Seimas nuo 2014-ųjų metų kelis kartus yra atmetęs siūlymus drausti rūkyti balkonuose, arčiau negu dešimt metrų aplink daugiabučius – pataisų priešininkai argumentuoja, kad draudimų nebūtų įmanoma įgyvendinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA