Portale „Kas vyksta Kaune“ – tiesioginė tradicinio festivalio „Akacijų alėja“ transliacija | Kas vyksta Kaune

Portale „Kas vyksta Kaune“ – tiesioginė tradicinio festivalio „Akacijų alėja“ transliacija

Parengė GODA MAČIULYTĖ 2019/07/12 17:04
Asociatyvi / A. Barzdžiaus nuotr.

Liepos 13 dieną, jau 19-ąjį kartą vyks nemokamas „Akacijų alėjos” festivalis. Dešimtis tūkstančių dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos mėgėjų sutraukiantį bardų festivalį „Kas vyksta Kaune“ šeštadienį, nuo 17:20 val. transliuos tiesiogiai.

17 val. prasidedantis festivalis, kurį taikliausia vadinti septyniomis valandomis ant žolės skambant prasmingiems tekstams ir nuostabiai muzikai, vyks Kauno rajone esančiame kurortiniame Kulautuvos miestelyje. Jo metu galėsite paskęsti akustinių, kamerinių stilių ir pušų apsuptyje.

[susije_video kurie=””]

Festivalį atidarys grupė „Vitražai“. Jų pirma daina nuskambės 17.20 val. „Vitražai“ „Akacijų alėjos“ scenoje pristatys savo pirmąjį studijinį albumą „Kalbėkime“. Grupė albumui brendo apie 12 metų, kol 2018 m. jis pagaliau išvydo dienos šviesą ir tapo prieinamu jų muzikos gerbėjams.

Vėliau scenoje pasirodys Robertas Semeniukas ir Justė Kraujelytė (17.50 val.). Tai vieni žymiausių Lietuvos folkloro muzikos atlikėjų. Jų kūriniuose susipina lietuviškos dainų tradicijos ir roko, bliuzo bei world stilių atspalviai.

18.30 val. „Akacijų alėjos“ festivalio dalyvius savo kūryba maloniai nustebins Karolis Rupkus. Festivalio naujokas, indie muzikos kūrėjas, klausytojus užburs išskirtiniu vokalu ir jausmu, kurį jis perduoda savo dainomis.

Andrius Zalieska–Zala, geriau žinomas kaip grupės „Arbata“ vokalistas sako, kad „Akacijų alėjos“ festivalyje bus ypatingas koncertas, kurio metu jis pristatys akustines dainų versijas. Nepraleiskite progos pirmi išgirsti naujas ir geras senas dainas, kurios skambės 19.10 val.

Trečiąjį kartą festivalio scenoje pasirodys atlikėjas Darius Mileris-Nojus (19.50 val.). Vyras nuo 2000 m. gyvena Dubline ir jau daugiau nei ketvirtį amžiaus savo muzika ieško kelių į klausytojų širdis.

Nojų pakeis „Baltos varnos“. 20.30 val. Dvi merginos – Milda ir Teresė Andrijauskaitės – išskirtinių vokalų duetas leis pasinerti į savito stiliaus, kupino folko elementų, etno ar liaudies dainų motyvų jungtį.

21.10 val. scenoje išgirsime dviejų brolių ir bičiulių grupę „Kūjeliai“. Jie į festivalio atmosferą įneš padūkėliško folkloro skambesio, energijos. Grupės kūryba – pilna jaunatviško entuziazmo ir žaismingumo.

Po „Kūjelių“ scenoje pasirodys dvi gerai žinomos moterys – Jurga (21.50 val.) ir Ieva Narkutė (22.15 val.). Pušų priegblobstyje jos dovanos itin melodingą ir jautrią muziką. Jurga pripažinta ne tik gimtojoje šalyje, bet ir užsienyje ir yra pelniusi daugybę prestižinių muzikos apdovanojimų. I. Narkutė festivalio svečiams pristatys specialiai šiai vasarai atnaujintą programą „Visos meilės taisyklės“.

„Akacijų alėjos“ pagrindinį koncertą užbaigs pirmąjį kartą šioje scenoje pasirodantys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ (23.10 val.) Iš vakaro ramybės energiją scenoje skleidžianti grupė, šiais metais su daina ir vaizdo klipu „Mažulė“ susilaukusi daugybės simpatijų, išjudins kiekvieną.

Festivalio organizatoriai kviečia į „Akacijų alėją“ atvykti atnaujinto 161-ojo maršruto autobusu – Kauno AS-Kulautuva, dviračiais arba autobusais, kuriuose dviračius galėsite vežtis nemokamai. Keliaujantiems dviračiais organizatoriai siūlo kelionę drauge su palyda. Išvykti reikėtų nuo Kauno pilies 15 val. ir tektų neskubant įveikti 19 km. Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA