Elektriniai paspirtukai sulaukė Kauno pareigūnų dėmesio | Kas vyksta Kaune

Elektriniai paspirtukai sulaukė Kauno pareigūnų dėmesio

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Šeši, arba kas mėnesį po vieną papildomą ligoninės lankytoją – tiek iki šios dienos Kaune į eismo įvykius pateko ir susižalojo elektrinių paspirtukų vairuotojų. Vis sparčiau populiarėjant šiai transporto priemonei, Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina nepamiršti privalomų pareigų bei laikytis atsargumo priemonių.

[galerija kiek=”4″]

Pranešime spaudai nurodoma, kad liepos 12 d., nuo ankstyvo penktadienio ryto ir pat vėlyvo vakaro Kauno apskr. VPK pareigūnai vykdo policinę priemonę, kurios metu ypatingas dėmesys skiriamas dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojams.

„Siekiame atkreipti dėmesį, kad elektriniai paspirtukai prilyginami motoriniam dviračiui, tad jų vairuotojai turi ne tik tokias pačias teises, bet ir pareigas. Pastebima, jog nedėvima liemenė arba neįjungtos priekinės ir galinės žibintų šviesos, arba išvis nėra priekyje baltos, o gale raudonos šviesos žibintų“, – teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos viršininkas Ramūnas Kemzūra, primindamas, kad dienos metu privaloma viena iš šių dviejų minėtų saugumo priemonių, o tamsiu paros metu privalomi abu. Šios taisyklės taikomos važiuojant gatve ir pėsčiųjų ar
dviračių taku.

Vairuotojams iki 18 metų važiuojant keliu visuomet privalu dėvėti šalmą, o važiuojantis šaligatviu ar pėsčiųjų taku paspirtukininkas privalo duoti kelią pėstiesiems, laikytis saugaus atstumo. Taip pat rekomenduojama važiuojant greta vaikštinėjančių gyventojų laikytis pėsčiajam prilyginamo greičio, t. y. 3-7 km/val.

„Taip pat pastebėtas naujas keliavimo, vaikų pristatymo į darželius, būdas, kuomet ant elektrinio paspirtuko važiuoja ne tik vienas iš tėvų, bet ir greta užlipęs vaikas – tai daryti itin nesaugu. Ar verta rizikuoti mažylio sveikata? Galbūt tuomet geriau ir saugiau įsigijus du paprastus paspirtukus keliauti kartu?“, – teigia Kauno apskr. VPK pareigūnai, pabrėždami, kad tokios priemonės bus aktyviai vykdomos ir toliau, siekiant atkreipti eismo dalyvių dėmesį ir didinti jų sąmoningumą.

Šiais metais balandžio 27 d. apie 14.50 val., Kaune, Partizanų g. ir Pramonės pr. sankirtoje, į šviesoforu reguliuojamą pėsčiųjų perėją, degant draudžiamam signalui, įvažiavęs elektrinio paspirtuko vairuotojas susidūrė su automobiliu „Ford“.

Laimei, paspirtuko vairuotojas gyvybei pavojingų sužalojimų nepatyrė, tačiau būdamas itin neatsakingas ir nesilaikydamas kelių eismo taisyklių ne tik pakliuvo į eismo įvykį, bet ir gavo administracinio nusižengimo protokolą.

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena kelyje būti atidiems, laikytis kelių eismo taisyklių, rūpintis ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA