Šiukšlės prie mėgstamo karjero kauniečiams bado akis: sulaukėme tik pažadų | Kas vyksta Kaune

Šiukšlės prie mėgstamo karjero kauniečiams bado akis: sulaukėme tik pažadų

Skaitytojo, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Drąseikių karjeras, įsikūręs šalia Drąseikių gyvenvietės, yra viena pagrindinių viso Kauno rajono gyventojų maudynių vietų. Poilsiautojus ten gali sutikti bet kuriuo paros metu, tačiau ne visi sugeba po savęs susitvarkyti. Aplink karjerą mėtosi daug, įvairiausių šiukšlių, kurias ir Lapių seniūnijos darbuotojams sunku sužiūrėti.

„Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė skaitytojo laiško, kuriame jis pasakojo, kaip atrodo karjero aplinka. „Šis karjeras pasižymi ypač švariu vandeniu ir gražia gamta. Kiekvieną rytą, vedžiojant šunis, mums skauda širdį matyti plastiko maišelius, plastikinius butelius, įvairiausiais automobilių dalis ir kitus objektus, teršiančius mūsų gamtą“, – neslepė nusivylimo skaitytojas.

Suprasdamas, kokį pavojų tokios šiukšlės kelia gamtai, skaitytojas mėgino pats spręsti šią problemą ir jo teigimu kreipėsi net į kelias įstaigas: „Problemą bandėme spręsti su Lapių miestelio seniūnija, rajono savivaldybe bei Aplinkosaugos ministerija, tačiau sulaukėme tik pažadų. Įstaigos teigė, kad viską sutvarkys per akciją „Darom“, kad bus konteinerių, tačiau niekas taip ir nepasikeitė.“

Dėl šiukšlių konteinerių ir kito tvarkai palaikyti reikalingo inventoriaus nebuvimo „Kas vyksta Kaune“ redakcija kreipėsi į Lapių seniūniją – seniūno Rimanto Stankaus teigimu, „gerbiamas skaitytojas ir poilsiautojas niekada nesikreipė į seniūniją.“ Be to, jis patikino, kad per „Darom“ akciją šiukšlės buvo surinktos ir išvežtos.

Seniūnas pridūrė, kad šiukšlės buvo surinktos ne tik per akciją „Darom“: „Po karšto periodo seniūnijos darbuotojai surinko šiukšles į maišus ir sudėjo į krūvą išvežimui, bet nedrausmingi poilsiautojai juos išdraskė, o vėjas išnešiojo po teritoriją, tačiau liepos 9 d. planuojame šiukšles išvežti.“

Apie konteinerių įrengimą Lapių seniūnas nieko nesakė, tačiau Drąseikių karjero pusėje, esančioje arčiau Kauno miesto, jų gali ir neprireikti, nes kaip teigė R. Stankus: „Pagal karjero plėtros planus, dėl tolimesnės eksploatacijos ši vieta greitu laiku bus uždaryta ir poilsiautojams neprieinama. Tai bus karjero kelias ir teks važiuoti pro kitą telkinio pusę, kurioje ir bus galima maudytis ar poilsiauti.“ Tikslios datos, kada karjerą šioje pusėje planuojama uždaryti seniūnas nenurodė ir plačiau nieko nekomentavo.

Drąseikių karjeras yra dešiniajame Neries krante. Šalia karjero veikia sodų bendrija, o į vakarus nuo karjero suformuotas Lapių geomorfologinis draustinis. 1976 m. Drąseikių karjeras pradėtas eksploatuoti ir iš karjere išgautų medžiagų pastatyta nemaža dalis Kaune esančių pastatų, nutiesta mieste bei rajone naudojamų kelių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA