Balsavęs R. Karbauskis: „valstiečių“ sėkmę lems rinkėjų aktyvumas | Kas vyksta Kaune

Balsavęs R. Karbauskis: „valstiečių“ sėkmę lems rinkėjų aktyvumas

BNS 2019/05/24 10:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį iš anksto rinkimuose balsavęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad partijos sėkmę Europos Parlamento rinkimuose lems rinkėjų aktyvumas. Jis taip pat neslėpė, kurį kandidatą nori matyti kaip LR Prezidentą.

„Jeigu visi rinkėjai, kurie dalyvavo pirmajame rinkimų ture ateis į rinkimus, rinkimai bus tikrai geresni, jų rezultatas bus teisingesnis. Jei ateis toks procentas žmonių, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga gali tikėtis pakankamai gero rezultato“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Jeigu mūsų rinkėjas, kuris nebeturi savo kandidato antrajame rinkimų ture, neateitų į rinkimus, rezultatas bus blogesnis“, – kalbėjo jis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į prezidentus premjeras Saulius Skvernelis prezidento rinkimuose liko trečias, surinkęs 19,58 proc. balsų.

„Jeigu ateis tie beveik 20 procentų žmonių, kurie balsavo už S. Skvernelį pirmajame rinkimų ture, akivaizdu, kad bus labai neblogas rezultatas“, – sakė R. Karbauskis.

Antrajame prezidento rinkimų ture varžosi konservatorių iškelta Seimo narė Ingrida Šimonytė, gavusi 31,31 proc. balsų, ir ekonomistas Gitanas Nausėda, sulaukęs 30,94 proc. rinkėjų palaikymo.

R. Karbauskis sakė prezidento rinkimuose palaikęs G. Nausėdos kandidatūrą.

„Mes neagitavome už G. Nausėdą, mes agitavome prieš I. Šimonytę“, – pabrėžė jis.

Pasak R. Karbauskio, I. Šimonytės laimėjimas būtų „pats blogiausias variantas, galvojant apie Lietuvos prezidento poziciją“.

„Akivaizdu, kad laimėjus I. Šimonytei, konfrontacija tarp Seimo, Vyriausybės ir prezidentės būtų ta pati, kokia yra dabar. Viltis yra tam tikra, kad konfrontacija virstų dialogu, jeigu būtų išrinktas G. Nausėda“, – kalbėjo LVŽS lyderis.

Tačiau jis pabrėžė, kad jokių susitarimų su G. Nausėda „valstiečiai“ neturi.

R. Karbauskis taip pat patvirtino, kad sieks stiprinti valdančiąją daugumą, tačiau kol kas nedetalizavo, ar po rinkimų galėtų keistis Ministrų kabinetas.

„Aš manau, kad Vyriausybė dirba tikrai gerai. Jei bus politiniai susitarimai dėl vieno ar kito ministro, jie ir bus“, – sakė jis.

R. Karbauskis sakė taip pat šiuo metu negalintis pasakyti, ar premjeras Saulius Skvernelis nuspręs po rinkimų atsistatydinti.

„Negaliu atsakyti už S. Skvernelį, jis sprendžia pats“, – sakė jis.

Europos Parlamento rinkimai ir antrasis prezidento rinkimų turas vyks sekmadienį. Nuo pirmadienio iki penktadienio vyksta balsavimas iš anksto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA