Kauno moksleiviai išradingumu sužavėjo virtuvės šefus: išrinkti trys geriausi patiekalų receptai | Kas vyksta Kaune

Kauno moksleiviai išradingumu sužavėjo virtuvės šefus: išrinkti trys geriausi patiekalų receptai

Visuomenės sveikatos biuro nuotr.

Daugiau kaip mėnesį trukęs sveikatai palankių patiekalų gaminimas, semiantis patirties iš patyrusių virtuvės šefų, žadino Kauno moksleivių išmonę. Sveikuoliški kūrybiniai jų eksperimentai, nugulę lėkštėje, žavėjo ne tik skoniu, bet ir patiekimo improvizacijomis. O gegužės 15-17 dienomis vykusiame konkurse geriausio recepto titulą iškovojo trijų miesto mokyklų mokinių komandos.

[galerija kiek=”8″]

Antrus metus iš eilės Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inicijuojamo mokinių gaminamo patiekalo konkurso „Sveikuoliškas ir šiuolaikiškas patiekalas“ nugalėtojais tapo Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos, Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos bei Kauno Aušros gimnazijos 8-11 klasių mokiniai.

J. Basanavičiaus gimnazijos komanda / Visuomenės sveikatos biuro nuotr.

„Džiaugiamės, kad antrus metus iš eilės Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras turi galimybę surengti konkursą tarp Kauno miesto mokyklų, kuriose moksleiviai varžosi gamindami sveikatai palankius patiekalus. Tokiu būdu moksleiviai patys ieško tų receptų ir produktų, kurie atitiktų jiems ugdymo įstaigose paskirtas rekomendacijas, keičia visos mokyklos supratimą, koks maistas turi būti tiekiamas moksleiviams. Būtina paminėti ir technologijų pamokas – ugdomas supratimas, kad jų metu galima gaminti ne tik pyragus, picas ar kitus panašius patiekalus, bet ir kurti tikrus sveikatai palankius šedevrus. Manome, kad tik suteikus galimybę patiems moksleiviams praktiškai įsitraukti į gaminimo procesą ir tinkamos informacijos paiešką, galime paskatinti juos susimastyti apie kasdienę mitybą ir racioną ateityje“, – džiaugėsi Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros skyriaus vedėjas Tautvydas Lukavičius.

Balandžio mėnesį trys dešimtys Kaune veikiančių ugdymo įstaigų sulaukė ypatingo viešosios įstaigos „Sveikatai palankus“ dėmesio – čia su specialiai parengta mokomąja programa lankėsi profesionalūs virtuvės šefai. Mokiniai turėjo galimybę dalyvauti jų vedamuose seminaruose bei išbandyti jėgas gamindami sveikatai palankesnį maistą. Vėliau gautas žinias ir patobulintus įgūdžius komandos iš 11 skirtingų labiausiai motyvuotų ir didžiausią norą išreiškusių Kauno mokyklų bei jų klasių įtvirtino kurdamos sveikuoliškus receptus.

Projekto dalyviai turėjo aprašyti savo sukurtų pusryčių, pietų, vakarienės arba priešpiečių, pavakarių meniu priskiriamų patiekalų gaminimo eigą, o darbo rezultatus užfiksuoti fotografijose, kad galėtų varžytis konkurse dėl geriausiųjų vardo.

Kauno Aušros gimnazijos mokinių sukurtas patiekalas / Visuomenės sveikatos biuro nuotr.

Konkurso komisijos nariai išrinko tris kūrybinės vaizduotės pakuždėtus ir įgyvendintus šiuolaikiškus, sveikatai palankius, subalansuotus mokinių receptus-nugalėtojus. Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos komanda žiuri teismui pateikė „Pavasarišką rabarbarų kepinį“, jaunieji virtuvės šefai iš Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos patiekė trintą sriubą su žiediniais kopūstais ir brokoliais bei daržovių keksiukus. Kauno Aušros gimnazijos mokinių komanda konkurso komisiją sužavėjo daržovėmis įdaryta cukinija su avokadu, pavasario daigais ir sėklomis.

Gegužės 17 dieną visi konkurso „Sveikuoliškas ir šiuolaikiškas patiekalas“ dalyviai apdovanoti diplomais bei sveikuoliškų maisto produktų dovanėlėmis. O nugalėtojų klasei atiteko dovanų kuponas, suteikiantis galimybę apsilankyti degustacinėje šiuolaikiškų maisto patiekalų gaminimo šventėje, vyksiančioje studijoje „Sveikatai palankus“. Konkurso finalistų čia laukia ir sveikuoliški užkandžiai bei edukacinių maisto produktų gamybos filmukų seansas.

Šios Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inicijuotos veiklos finansuojamos iš Europos Sąjungos investicinių fondų lėšų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA