Kaune užsidaro ne vieną studentų kartą pergyvenęs baras: kas nutiko? | Kas vyksta Kaune

Kaune užsidaro ne vieną studentų kartą pergyvenęs baras: kas nutiko?

„BO baro“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Sumušti bokalais prie tvirtų medinių stalų per daugiau nei 20 metų užsuko ne vienas kaunietis. Populiariausia ši vieta būdavo tarp studentų – nieko keisto, juk čia pat universitetas! – tačiau prisėsdavo ir brandi publika. Visgi nuo kito mėnesio pavakaroti nusiteikę miestiečiai Muitinės gatvėje nesibūriuos – „Blue Orange“ („BO“) baras skelbia užveriantis duris.

Kaip ketvirtadienį paviešinta „BO“ baro „Facebook“ puslapyje, gegužės viduryje „BOškė“ švęs 25-metį, kuris bus paskutinis. Ilgokame įraše primenama, kad baras atsidarė „gūdžiais 1994-aisiais, kai įėjus į barą, ant sienų kabančių milijonų paveikslų ir Keith Haring piešinukų nematydavai per ore pakibusius cigarečių dūmus“, o per ketvirtį amžiaus čia būta visko.

„Kartu su „BO“ „gyventojais“ šventėme ir liūdėjome, tylėjome ir kalbėjome, siekėme į Lietuvą atvesti pasaulietišką pub’ų kultūrą ir familiarų aptarnavimą, matėme, kaip pas mus augo ištisos kartos, kaip keitėsi subkultūros ir muzikiniai stiliai, – šios vietos istorija trumpai brėžiama socialiniame tinkle.

– Kaip Lietuvoje pradėjo kurtis undergroundinė klubų kultūra, kaip mūsų draugai prie alaus bokalo kurdavo planus kaip atidarys savo barą (ir vėliau juos atidarydavo!), kaip legendiniame „BOškės“ antrame aukšte, kuriame šokant didesniam kiekiui žmonių, apačioje esančiame bare bokalai krisdavo iš lentynų, save atrado DJ’ėjai ir atlikėjai, kuriuos dabar žino kiekvienas.“

Visgi gimtadienį atšventęs „BO“ baras užsidarys visam laikui – nurodoma, kad gegužė yra paskutinis mėnuo, kai čia galima apsilankyti. Įstaigos atstovas Žilvinas Kuprėnas „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad problema – ne žmonių trūkumas, baras džiaugiasi turėdamas pastovius svečius.

„Situacija tokia, kad Senamiestis keičiasi ir nepasiekiame tenkinančių rezultatų, taip pat norisi naujų iššūkių – dėl to priimtas sprendimas barą uždaryti. Visas Senamiestis, tuo pačiu – ir mūsų pastatas atsinaujina, kinta vaizdas ir nebegalime toje vietoje egzistuoti, kokie buvome. Muitinės gatvėje esančias baro patalpas kurį laiką mums nuomavo draugai, o prieš metus jas pardavė – visą pastatą nupirko viena kompanija, kurie iš esmės pastatą renovuoja“, – pasakojo Ž. Kuprėnas.

Anot jo, pastatas jau rekonstruojamas, tik „BO” baro patalpose pirmame aukšte dar nieko nedaryta. Dabar, Ž. Kuprėno teigimu – diskusijų ir aptarimų stadija, bandoma išspręsti šios vietos ateities klausimą, bet 25 metus čia veikęs baras duris neišvengiamai užvers.

„Kas bus toliau, pamatysime, kol kas nieko konkretaus nenuspręsta. Norime pasidaryti kaip įmanoma geresnį paskutinį mėnesį, sukviesti visus žmones, kuriems šis baras kažką reiškia ar reiškė, turėjo kažkokią įtaką gyvenime. Pastebėjome, kad šiuo metu sulaukiame gana didelio dėmesio – norisi, kad visi smagiai atsisveikintume ir paminėtume „BO“ atstovaujamas vertybes“, – kalbėjo Ž. Kuprėnas.

Jis priminė kiek daugiau nei prieš metus startavus „B2O“ barą, kuris atnešė naujų išbandymų. „Tai yra ta pati bendrovė, visą kolektyvą perkeliame dirbti ten, nieko neatleidžiame, įmonė nebankrutuoja“, – vilties Kauno naktinėtojams įpūtė Ž. Kuprėnas, pridūręs besitikintis, kad naujoji vieta tinkamai pakeis užsidarančią originaliąją „BOškę“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA