V. Adamkus atskleidė, už ką balsuos prezidento rinkimuose | Kas vyksta Kaune

V. Adamkus atskleidė, už ką balsuos prezidento rinkimuose

BNS 2019/04/18 21:32
DELFI nuotr.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus gegužę vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose planuoja balsuoti už ekonomistą Gitaną Nausėdą, nors tiesiogiai jo neįvardijo ir sakė pasiliekantis galimybę pakeisti savo poziciją.

„Turiu kandidatą, už kurį aš balsuosiu“, – laidoje „DELFI dėmesio centre“ sakė iš Kauno kilęs V. Adamkus. Paklausus, ar tai yra kandidatas, kuris 2004 metais dirbo V. Adamkaus rinkimų štabe, prezidentas atsakė: „būčiau nesąžiningas pasakydamas „ne“.

G. Nausėda talkino V. Adamkaus rinkimų štabe, pastarajam siekiant perrinkimo 2004-aisiais, o prezidentui užsitikrinus antrąją kadenciją, ekonomistas sutiko tapti V. Adamkaus visuomeniniu konsultantu ekonomikos klausimais.

Vis dėlto V. Adamkus ketvirtadienį teigė, kad jeigu tai, kuo tiki, įžvelgs kuriame kitame kandidate, tuomet gali savo nuomonę ir pakeisti.

Prezidento rinkimuose kandidatuoja socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ekonomistas G. Nausėda, Seimo nariai Mindaugas Puidokas ir Naglis Puteikis.

Taip pat – „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, konservatorių kandidatė parlamentarė Ingrida Šimonytė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA