Kauno rajono kultūros apdovanojimai: įsimintinų akimirkų netrūko | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono kultūros apdovanojimai: įsimintinų akimirkų netrūko

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Antradienį atnaujintoje Piliuonos laisvalaikio salėje kvepėjo gėlėmis, kadagiais ir arbata, o scenoje skambėjo padėkos žodžiai Kauno rajono kultūros darbuotojams. Taip buvo švenčiama Tarptautinė kultūros diena – meno, muzikos, teatro, dailės, muziejų, bibliotekų, kultūros vertybių apsaugos profesionalų ir mėgėjų šventė.

[galerija kiek=”12″]

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pastebėjo, kad praėję metai buvo išskirtiniai ne tik kultūros žmonėms, bet ir visai Lietuvai, nes tai buvo Valstybės atkūrimo šimtmečio paminėjimo metai.

Visgi, Kauno rajonui atiteko keli išskirtiniai apdovanojimai: už pasiekimus kultūros srityje Kauno rajono savivaldybei įteikta „Auksinė krivūlė“, Europos kultūrinio turizmo tinklas (ECTN) specialiuoju prizu apdovanojo Raudondvario dvarą už žirgyno sutvarkymą ir pritaikymą menų inkubatoriaus veiklai. „Visa tai – jūsų visų ilgamečio ir nuoseklaus darbo vaisiai!”, – kalbėjo meras.

Pernai būta ir daugiau džiugių momentų. Samylų kultūros centro ansamblio „Samylų senolės ir vaikaičiai“ dainos iš marių dugno pateko į Lietuvos nematerialaus kultūros vertybių sąvadą. Neveronių laisvalaikio salės folkloro ansamblis „Viešia“ pelnė respublikinį apdovanojimą „Aukso paukštė“. Babtų pučiamųjų orkestras tapo Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionato nugalėtoju.

Netrūko ir tarptautinio pripažinimo: Raudondvario kultūros centro choras „Svajonė“ tarptautiniame sakralinės muzikos konkurse „Kaunas musica religiosa“ pelnė sidabro medalį, o „Gran Prix“ konkurse užėmė 3-ią vietą. Vyresniųjų liaudies šokių grupė „Ąžuolas“ tarptautiniame konkurse Kroatijoje „Adriatic Zadar Open 2018“ laimėjo pirmą vietą.

Nenuilstančiai meno vadovei Stanislavai Šumilaitei įteiktas Sakartvelo teatrų sąjungos apdovanojimas „Sakartvelo teatro draugas“.

V. Makūnas pasidžiaugė, kad šie metai taip pat prasidėjo sėkmingai: kartu su Raudondvario menų inkubatoriaus partneriais pavyko parengti programą Lietuvos muzikos patriarcho Juozo Naujalio 150-mečiui.

Sveikinimo žodžius kultūros darbuotojams taip pat tarė Lietuvos Respublikos seimo narė Raminta Popovienė, Taurakiemio seniūnė Danutė Glinskienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius bei Kauno rajono „kultūros mama“ Alvyra Čičinskienė.

Šventės proga režisieriai, renginių organizatoriai, atlikėjai ir kiti kultūros darbuotojai turėjo galimybę pabūti žiūrovų vaidmenyje – didelio populiarumo sulaukusią monodramą „Gaidukas“, pastatytą pagal to paties pavadinimo Emos Ashley kūrinį, suvaidino aktorius Marius Jampolskis. Spektaklyje pasakojama apie dievišką žmogaus prigimtį, kuri glūdi kiekviename iš mūsų ir yra pasirengusi veikti, tik laukianti mūsų ženklo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA