„Regitros“ žinia gyvenantiems Britanijoje: vairuotojo pažymėjimą lengvai pasikeis ne visi | Kas vyksta Kaune

„Regitros“ žinia gyvenantiems Britanijoje: vairuotojo pažymėjimą lengvai pasikeis ne visi

BNS 2019/02/19 10:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jeigu iki numatytos Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos dienos „Brexit’o“ susitarimas nebus pasiektas, Britanijoje išduoti vairuotojo pažymėjimai bus keičiami tokia pačia tvarka kaip ir iki šiol, antradienį pranešė valstybės įmonė „Regitra“.

Jei teisę vairuoti Britanijoje asmuo įgijo iki „Brexit’o“, tuomet grįžus gyventi į Lietuvą, vairavimo egzaminų iš naujo laikyti nereikės.

„Norime, kad žmonės nepatektų į nemalonias situacijas ir išvengtų galimų nesusipratimų, todėl į susiklosčiusią situaciją žiūrime pakankamai liberaliai. Juk žmonės, kurie teisę vairuoti įgijo Jungtinėje Karalystėje dar esant Europos Sąjungoje, po išstojimo automatiškai prasčiau vairuoti tikrai nepradės. Todėl tiems vairuotojams, kurie teisę vairuoti įgijo dar iki „Brexit“, galios tos pačios taisyklės kaip ir iki šiol“, – pranešime spaudai teigė įmonės generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Įprasta tvarka bus keičiami ir tų žmonių vairuotojo pažymėjimai, kurie buvo išduoti Lietuvoje, tačiau vėliau pakeisti Jungtinėje Karalystėje.

Tačiau kaip ir visais atvejais tam, kad būtų galima pasikeisti vairuotojo pažymėjimą, asmeniui reikės būti nuolatiniu Lietuvos gyventoju. Kitaip tariant, deklaruoti gyvenamąją vietą Lietuvoje ir gyventi čia bent 185 dienas kiekvienais kalendoriniais metais.

Kitas galimas būdas – pagrįsti ryšius su Lietuva. Pavyzdžiui, pateikti darbo sutartį. Taip pat būtina pasitikrinti sveikatą Lietuvos medicinos įstaigoje ir gauti medicininę pažymą.

„Regitra“ primena, kad jei teisė vairuoti Jungtinėje Karalystėje bus įgyta po „Brexit’o“, tokiu atveju grįžus gyventi į Lietuvą pasikeisti jį bus galima tik išlaikius teorijos ir praktikos egzaminus, tačiau vairavimo mokyklos mokymų baigti nereikės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA