Už žmogžudystes nuteistam „daktarų“ bendražygiui ir ketvirtas kartas sumelavo | Kas vyksta Kaune

Už žmogžudystes nuteistam „daktarų“ bendražygiui ir ketvirtas kartas sumelavo

A. Didžgalvio / DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai atmetė Pravieniškių pataisos namų Lygtinio paleidimo komisijos nutarimą patvirtinti paleidimą su Kauno „daktarų“ grupuote siejamam Rolandui Zaveckui, pravarde „Džempis“. Nuteistajam likę atlikti 2 metus 9 mėnesius 19 dienų laisvės atėmimo bausmės.

„Nuteistajam likusi dar pakankamai didelė neatliktos laisvės atėmimo bausmės dalis. Per trumpas paskirtos bausmės atlikimas asmeniui gali suformuoti klaidingą nuostatą dėl pernelyg švelnaus baudžiamumo už pavojingą visuomenei veiką ir gali būti viena iš prielaidų nusikalsti ateityje“, – Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų pranešime cituojama teismo nutartis.

R. Zavecką Klaipėdos apygardos teismas 2013 metais nuteisė 14 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme už dalyvavimą nusikalstame susivienijime, verslininko Sigito Čiapo ir jo vairuotojo Vinco Varno nužudymą bei kitų nusikaltimų padarymą.

Teismas, išnagrinėjęs pateiktą nutarimą bei asmens bylos medžiagą, įvertinęs Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijos pateiktus pagrindus ir motyvus, konstatavo, kad nutarimas yra nepakankamai pagrįstas, jame nėra tinkamai įvertinta nuteistojo R. Zavecko asmenybės charakteristika, jo padaryto nusikaltimo pobūdis, paskirtos bausmės dydis ir elgesys bausmės atlikimo metu.

Byloje esančių teigiamai charakterizuojančių nuteistąjį aplinkybių teismui nepakako padaryti išvadai, kad vyro nebereikia laikyti atskirto nuo visuomenės. Atsižvelgus į aplinkybes, teismas nusprendė, jog nors R. Zaveckas ir daro pažangą mažinant nusikalstamo elgesio riziką, tačiau ji nėra pakankama lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos taikymui.

Pranešime pažymima, kad teisminio nagrinėjimo metu nuteistasis kaltės nepripažino, o bausmės atlikimo metu tris kartus pažeidė nustatytos tvarkos ir režimo reikalavimus, už ką vieną kartą baustas drausmine nuobauda. Be to, iš R. Zavecko ir kitų nuteistųjų solidariai priteistų 80 886,52 Eur civilinių ieškinių jis atlygino tik 377,46 Eur.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Lygtinio paleidimo komisija į Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmus su nutarimais patvirtinti lygtinį paleidimą R. Zaveckui kreipėsi jau ketvirtą kartą, tačiau visi nutarimai buvo atmesti. Nutartis per 7 dienas nuo nuorašo įteikimo dienos gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA