Sužinokite, kuri naujiena tapo svarbiausiu metų įvykiu Kaune | Kas vyksta Kaune

Sužinokite, kuri naujiena tapo svarbiausiu metų įvykiu Kaune

R. Tenio ir skaitytojų nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Antrus metus portalas „Kas vyksta Kaune“ rinko svarbiausias metų verslo, kultūros, miesto ir portalo skaitytojų inicijuotas naujienas. Šįkart centre buvo 2018-ųjų metų ryškiausios ir svarbiausios publikacijos. Balsavimas, prasidėjęs praeitų metų pabaigoje, pasibaigė, tad laikas išsiaiškinti, kas tapo nugalėtojais.

Nominacijų kategorijos penkios: 2018 metų Kauno naujiena, Verslo naujiena, Kultūros naujienas rinko portalo „Kasvyksta Kaune“ redakcija drauge su rinkimų partneriais, o už Crazy bei Skaitytojų naujienas internetu balsavo patys portalo skaitytojai.

Metų naujiena – svarbiausias įvykis ne tik miestui, bet ir šaliai

2018-ieji metai Kaunui ir Lietuvai atnešė daug naujovių ar įsimintinų įvykių, tačiau dėl vieno iš jų susirinko daugiatūkstantinė minia. Svarbiausia metų naujiena didžiule balsų persvara tapo popiežiaus Pranciškaus mišių laikymas Santakos parke, kurį rugsėjo pabaigoje tiesiogiai transliavo ir portalas „Kas vyksta Kaune“ ir tai buvo ilgiausia, daugiau kaip 7 val. trukusi transliacija portalo istorijoje.

Antru pagal svarbumą įvykiu tapo vasaros pabaigoje atidaryti rekonstruoti Kalniečių ir Dainavos parkai. Trečioje vietoje puikuojasi Vilniaus Lukiškių aikštėje vietos neradusio ir galiausiai Kauno Nemuno ir Neries santaką „atjojusio“ „Laisvės kario“ atidengimo ceremonija prie Kauno pilies.

Ketvirtoje vietoje – metų pradžioje paskelbta žinia apie tai, kad bus didinamas finansavimas 2015-siais startavusiai Paveldotvarkos programai, pagal kurią Kaune stovinčių saugomų pastatų savininkai gali gauti kompensaciją už objektų fasado sutvarkymą.

Penktąją vietą užėmė net trys vienodai balų surinkusios naujienos: Rotušės prieigas dabinančios J. Šmidtienės kurtos Kalėdų žaliaskarės įžiebimas, pirmosios po nepriklausomybės paskelbimo pastatytos mokyklos atidarymas ir Kaune pasaulį išvydęs ketvertukas.

Metų verslo naujienos laimėtoja – inovatyvaus Kauno pavyzdys

Natūralu, kad Kaunui susilaukiant vis daugiau investuotojų, vis didesnės verslo ir įmonių plėtos, naujų kompanijų kūrimosi, Metų verslo naujienos nominacija tapo itin svarbi. Verslo ir kultūros naujienas portalo redakcijai padėjo išrinkti partneriai – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Kaunas IN, KEKS2022 komanda ir Kauno kultūros centras.

Daugiausiai balsų gavo ir pirmoje vietoje puikuojasi naujiena apie „Hella“ gamyklos atidarymą Kaune. Kaip kalbėjo Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė, gamyklos atidarymas – įrodymas, kad Lietuva tapo nebe pigios, o inovatyvios, aukštos kvalifikacijos darbo jėgos šalimi.

„Hellos“ gamykloje Lietuvoje šiuo metu dirba apie 70 žmonių, per artimiausius 3 metus planuojama šį skaičių padidinti iki 250. Iki šiol „Hella“ Lietuvoje investavo 18 mln. Eur, bendra investicijų suma užbaigus pirmąjį plėtros etapą turėtų viršyti 30 mln. Eur, „Hegelmann Transporte“ investicijos į naują logistikos centrą Domeikavoje siekia 20 mln, eurų, čia bus sukurta 250 naujų darbo vietų.

Antroje vietoje liko verslo plėtrą Kaune pažyminti žinia – Kauno LEZ pradėtos statyti „Continental“ gamyklos kapsulės įkasimas.  Užpraeitais, 2017-aisiais metais naujiena apie šios įmonės planus kurtis Kaune ir investuoti 95 mln eurų pernai buvo išrinkta svarbiausia 2017-ųjų metų verslo naujiena.

Trečiąją vietą dalinasi net trys nominantės, surinkusios  vienodą balsų skaičių. Tai pirmą kartą Kaune surengt K.A.V.A apdovanojimai,  LOT atverta nauja kryptis iš Kauno į Varšuvą ir Nyderlandų užsienio prekybos ministrės vizitas bei šios šalies investuotojų sprendimas investicijoms rinktis Kauną.

Ketvirtoje vietoje liko žinios apie „Hegelmann Transporte“ investicijos į naują logistikos centrą Domeikavoje, o penktojoje – AB „Freda“ investicijos į naujos gamyklos statybas Kauno LEZ-e.

Kultūros naujienos nugalėtojas pilnas pirmų kartų

Mieste netrūksta ne tik verslo plėtros ar aplinkos pasikeitimų, bet ir kultūros vėjų. Praeitų metų nugalėtojas kultūros naujienų gretose tapo pirmą kartą Kaune surengtas festivalis „100 pirmų kartų“ bei kopimas į Parodos kalną fluxus judėjimo inspiruotu stiliumi.

Antrąja vieta didžiuotis gali Kauno padanges įvairiausiomis spalvomis išmarginę oro balionai ir tarptautinis festivalis „Su laisvės vėju!“. Visgi, jie ne vieninteliai laimėję „sidabro medalius“: vieta dalinasi kartu su  dainų švente „Vardan tos“ Kauno Dainų dieną bei atidengtu paminklu Nyderlandų konsului, gyvybės vizų išdavėjui Jan Zwartendijkui.

Trečioje vietoje po balsavimų liko taip pat ne viena publikacija: pirmasis Kaune organizuotas Europos kultūros sostinės forumas bei „Jazz Academy Kaunas“ atidarymas Šilainiuose.

Ketvirtąją poziciją užėmė Kauno kultūros centro didžiosios salės rekonstrukcijos pabaiga, o penktąją – tarptautinė modernizmo konferencija bei paroda „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas 1918-1940 m.“

Crazy naujiena pasižymi geru humoro jausmu

Dvi nominacijos buvo skirtos tik skaitytojams, jie rinko Skaitytojų ir Crazy naujienas. Pastarojoje nominacijoje netrūko juoko, romantikos, kūrybiškumo ar net nuostabos. Visgi, skaitytojų širdis pavergė humoras ir pirmąją vietą jie atidavė  Laisvės alėjos darbininkų juokeliams. Skaitytojų į „Kas vyksta Kaune“ atsiųstame vaizdo įraše užfiksuoti bendrovės „Autokausta“ darbininkai, kurie, regis, užsimanė paįvairinti vykdomus darbus, įnešdami į rimtą procesą žaidybinių elementų ir taip bent trumpam atsikvėpdami nuo ore tvyrančio karščio.

Antrojoje vietoje didžiai puikuojasi nevykęs įvažiavimas į naująjį „McDonald’s“ greitojo maisto restoraną. Trečiojoje vietoje, pagal skaitytojų balus, liko piršlybos ant reklaminio stendo. Ketvirtoje išsidėstė IQOS tabakas, pavirtęs tyrele, o penktoje – jaunuolis, prajodinėjęs ką tik atidengtą „Laisvės karį“.

Metų skaitytojų naujienos favoritė – audra

Portalo lankytojai, kaip jau minėta, turėjo galimybę rinkti straipsnius, publikuotus pagal skaitytojų atsiųstą informaciją. Absoliučiu nugalėtoju tapo vasaros pabaigos bene aktualiausia žinia – audra ir jos padariniai. Didelės rugpjūčio vidurio liūties metu kai kuriems gyventojams dingo elektra, prakiuro „Megos“ stogas, skendo „Akropolis“, vairuotojai „nusiplovė“ savo automobilių kėbulus, o gatvėse telkšojo ne tik balos, bet ir stūksojo išvartyti medžiai ir lūžusių šakų krūvos, o visa tai užfiksavo skaitytojai.

Antroje vietoje liko Eiguliuose primėtyti apnuodyti skanėstai keturkojams, trečioje puikuojasi vogti reikmenys Kauno stoties turguje, ketvirtoje liko masinės muštynės ir stipriai sužalotas žmogus, o paskutinėje vietoje, surinkusi mažiausiai balsų, publikacija apie prie Kauno pilies tarp lentų prasmegusį vyrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA