Rugsėjo 1-osios nepraleido ir Kauno meras – pasirinko mokyklą Romainiuose | Kas vyksta Kaune

Rugsėjo 1-osios nepraleido ir Kauno meras – pasirinko mokyklą Romainiuose

R. Tenio nuotr.

Šiandien, rugėjo 3-ąją, daugelyje Kauno ugdymo įstaigų oficialiai paskelbta mokslo metų pradžia. Ryte miestas buvo pilnas išsipusčiusių moksleivių, žingsniuojančių į mokyklas bei darželius su gėlėmis rankose. Šį pirmadienį laikinosios sostinės pradinukams dar viena gera žinia – atidaryta nauja ir pirmoji nepriklausomybės laikotarpiu Kaune pastatyta pradinė mokykla.

Kauno Veršvų gimnazijos pradinės mokyklos naujutėlaičio pastato kieme šurmuliavo besišypsantys pradinių klasių mokiniai ir jų tėvai. Šie, kaip galima tikėtis, rugsėjo 3 dieną pasinaudojo jiems suteikta privilegija ir pusdieniui atitrūko nuo darbų išlydėdami savo atžalas į mokyklos suolą. Čia tvyrojusią nuotaiką pavyko užfiksuoti portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografui.

Naujosios šiuolaikiškos pradinės mokyklos Romainiuose atidaryme dalyvavo ir miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Perkirpdamas ryškiai raudoną juostą politikas tapo dar vieno Kaunui reikšmingo įvykio liudininku.

Kaip nurodo DELFI, Romainių g. 28 duris atvėrusios mokyklos statyboms miestas atseikėjo apie 2,1 mln., eurų, dar už 300 tūkst. eurų nupirkta įrangos.

Naujame pastate yra aštuonios klasės pradinukams ir dvi grupės priešmokyklinio amžiaus vaikams, valgykla, biblioteka, sporto salė, informacinių technologijų kabinetas. Šiame Veršvų gimnazijos skyriuje mokysis iki 250 vaikų.

Primename, kad šiemet mokslus Kaune iš viso pradėjo 3 166 pirmokai. Šiais mokslo metais miesto žinioje esančiose mokyklose turėtų būti apie 31 tūkst. mokinių, o dar apie 5 tūkst. mokysis privačiose mokymo įstaigose.

Šiais metais Rugsėjo 1-osios šventę didžiajai daliai ugdymo įstaigų perkėlus į rugsėjo 3 dieną, nemažai diskusijų sulaukė alkoholio draudimų klausimas.

Nors šeštadienį daugelis mokinių vis dar mėgavosi prasitęsusiomis vasaros atostogomis, o į suolus sugrįžti ruošėsi tik po savaitgalio, įsigyti svaigalų nebuvo galima nė vienam suaugusiajam – šiandien, kita vertus, tokia galimybė yra. Draudimų terminą pratęsė tik „Lidl“, šio tinklo prekybos centruose įsigyti alkoholio nebuvo galima nei šeštadienį, nei šiandien.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA