Kauniečiai nestokojo išmonės: į Parodos kalną nešė ir augintinius, ir baltą mišrainę | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nestokojo išmonės: į Parodos kalną nešė ir augintinius, ir baltą mišrainę

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Atsitiktinis praeivis vakar vakare atsidūręs prie Parodos kalno turėjo gerokai nustebti. Sustabdytas transporto eismas ir nutrūktgalviška eisena – nedažnas vaizdas Kauno centre. Netikėtumų festivalio „ 100 pirmų kartų“ kvietimu kauniečiai susibūrė pademonstruoti išmonę, kopdami Parodos kalnu iš laikinosios sostinės į šiuolaikinę. 

[galerija kiek=”12″]

Gyventojai ir miesto svečiai liepos 14 dienos vėlyvą vakarą susirinko į netikėtumų festivalio programos dalį „Kopk“, kurioje buvo kviečiami Fluxus judėjimo dvasioje įkopti į istoriškai Kaunui svarbų Parodos kalną ir savitu būdu pademonstruoti Kauno virsmą į šiuolaikišką miestą. Entuziastai rinkosi vieno iš „Fluxus“ įkūrėjų, kauniečio Jurgio Mačiūno aikštėje Parodos gatvės papėdėje ir vėliau žingsniavo kalnu aukštyn.

„Bendra iniciatyvos atmosfera man pasirodė nuostabiai draugiška. Kopiančiųjų Parodos kalnu taip pat buvo nemažai, nors palaikančiųjų gal galėjo būti ir daugiau“, – šypteli renginyje dalyvavusi bendradarbystės ir nedidelių biurų centro „Happspace Bankas“ bendruomenės lyderė Julija Jokužytė.

Žmonės kopė į minėtą kalną pačiais išradingiausiais būdais – kuo juokingiau ir „durniau“, tuo geriau. Nors buvo ir rimtą iššūkį pasirinkusiųjų – grupė sportiškų kauniečių į kalną šuoliavo sinchroniškai atlikdami  šuoliukų derinį. Buvo tokių, kurie lipo šokio žingsniu, paėmę į rankas ar ant neštuvų nešė savo šunis, vaikus ir net žmonas. Būta ir persirengėlių – Parodos kalnu kopė „kosmonautai“ bei „gorilos“. Kelios merginos, užlipusios vaikinams ant pečių, atliko kvapą gniaužiančius akrobatinius triukus.

Dažnai dabartinę Kauno valdžią kritikuojantis architektas Linas Tuleikis šią dieną šventė savo gimtadienį, todėl sumanė į kalną su draugų kompanija kopti su visu gimtadienio stalu. Gimtadienio kompanija tolygiai sustodama ir susėsdama prie stalo judėjo į kalną drauge su šuoliuojančiais sportininkais, vis bandydami jiems pasiūlyti kažkokio gėrimo – gal giros, gal alaus. Pagrindinės stalo vaišės buvo du dubenys, viename – balta mišraine, kitoje – kaip ironiška, krabų lazdelės. Taip pat kompanija nešėsi Prancūzijos vėliavą, simbolizuojančią laisvę ir Bastilijos paėmimo dieną.

„Daug juoko sukėlė viena Kauno stilistų komanda – pasodinę į kirpėjo kėdę savo bičiulį, lipimo į kalną metu suspėjo jį itin stilingai apkirpti“, – entuziastingai vakarykštės dienos prisiminimais dalijosi Julija.

Vėliau eisenos dalyviai turėjo klausytis „Golden Parazyth“ grupės atliekamų dainų, tačiau dėl informacijos stokos nemažai dalyvių pasiklydo vaikštinėdami po Vytauto parką ir vėliau buriavosi itin didelio populiarumo šiemet sulaukusio netoli parko įsikūrusio baro vasaros terasoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA