Lietuvos sporto universitetas turi naują rektorę | Kas vyksta Kaune

Lietuvos sporto universitetas turi naują rektorę

BNS 2018/12/14 15:18
Lietuvos sporto universitetas / LSU nuotr.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) taryba penktadienį universiteto rektore išrinkto Dianą Rėklaitienę, BNS informavo LSU atstovas Žilvinas Slauskis. Iki šiol ji maždaug metus ėjo laikinosios rektorės pareigas. D. Rėklaitienė buvo vienintelė pretendentė į LSU rektores.

„Kai vadovas yra išrinktas, tai yra demokratijos išraiška ir visiškai kitaip jaučiasi vadovas, atsakomybė kita, kai jis yra išrinktas, o ne paskirtas“, – BNS sakė D. Rėklaitienė.

Rektoriaus LSU neturėjo nuo 2017 metų gruodžio, kai po tarybos pareikšto nepasitikėjimo atsistatydino Aivaras Ratkevičius. Seimas buvo pritaręs LSU prijungimui prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU). LSU taryba ir senatas reorganizacijai nepritaria.

Pasak naujosios LSU rektorės, universiteto pozicija nesikeis. „Mes matome savo veiklą universiteto kaip nepriklausomos organizacijos ir tol, kol nėra racionalių ir kitokių pasiūlymų, matymo, tol mes laikomės savo pozicijos“, – sakė ji.

Konstitucinis Teismas šių metų liepą paskelbė, kad Konstitucijos neatitinka Mokslo ir studijų įstatymo nuostatos, pagal kurias sprendimą dėl valstybinio universiteto reorganizavimo Seimas priima universiteto tarybos teikimu, nes taryba pagal Konstituciją neturi tokios iniciatyvos teisės.

Teismas taip pat pažymėjo, kad Seimo nutarimas dėl LSU prijungimo prie LSMU priimtas neįvertinus pačios aukštosios mokyklos nuomonės, taip pažeidžiant universiteto autonomiją. Todėl turi būti priimtas naujas sprendimas dėl šių aukštųjų mokyklų sujungimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA