Naujiena Nemuno žiede – adrenalino mėgėjus kviečia pasijusti lyg Dakare | Kas vyksta Kaune

Naujiena Nemuno žiede – adrenalino mėgėjus kviečia pasijusti lyg Dakare

Organizatorių nuotr.

Naujoje, Nemuno žiede įsikūrusioje, „Major Challenge“ trasoje nespėja ilsėtis bagiai – vienviečiai bekelės automobiliai, ypač pamėgti garsiojo Dakaro ralio dalyvių. Bagis „Polaris ACE 570”, kuriuo gali pravažiuoti ir kiekvienas kaunietis – supaprastintas Dakare dalyvaujančio „Polaris RZR“ modelis, leidžiantis patirti panašias emocijas ir čia, Lietuvoje.

„Išbandyti trasą adrenalino mėgėjai gali visus metus ir netgi naktį – naktinėse lenktynėse bent iš dalies patiriant naktinio klaidžiojimo Dakaro dykumoje pojūčius“, – pasakoja vienas iš „Major Challenge“ įkūrėjų Mantas Didžiulis ir kviečia išmėginti trasą ne tik individualiai, be ir komandinėse varžybose. Artimiausios – jau šį savaitgalį.

Ir profesionalams, ir važiuojantiems pirmą kartą

„Vieną dieną tiesiog supratome, kad kartingus visi seniai išaugo, o alternatyvios pramogos tiesiog nėra, todėl nusprendėme sukurti naujų pojūčių trasą, – tęsia M. Didžiulis.

– Viskas subalansuota taip, kad maksimaliai geras emocijas patirtų ir profesionalus lenktynininkas, ir niekada bagyje nesėdėjęs žmogus. Pavyzdžiui, trasą ne kartą išbandė Dakarui besiruošiantis motociklininkas Arūnas Gelažninkas, tačiau tų pačių bekelės iššūkių nepabijojo ir 25-ių moterų kolektyvas.“

Pasivažinėjimas galingais bagiais – puiki pramoga kiekvienam / Organizatorių nuotr.

Pačiomis geriausiomis emocijomis trasoje dalinasi ir švenčių: bernvakarių ar net mergvakarių dalyviai, įmonių kolektyvai. „Priklausomai nuo įgūdžių, skiriasi tik dalyvių greitis. Nors… po pirmojo apžvalginio rato jį norisi didinti kiekvienam“, – šypsosi M. Didžiulis.

5 skirtingos dangos – 5 skirtingi pojūčiai

„Prieš įsikurdami Kauno pašonėje, bagius išbandėme Marijampolėje. Naująją trasą Nemuno žiede statėme atsižvelgdami į klientų komentarus: ją padarėme gerokai įvairesnę ir dar saugesnę. Šioje trasoje kiekviename rate „sutiksite“ du tramplynus, 45 laipsnių posūkius ir net penkias skirtingas dangas: smėlį, žvyrą, asfaltą, molį ar net „savaną“ – tuo atveju, jeigu netyčia išvažiuotumėte iš trasos“, – šypteli M. Didžiulis.

Ir papildo, kad net 30 proc. padidinta bagių galia nepaliks abejingo nei vieno jau bandžiusio bagius Marijampolėje. „Žinoma, laukiame žiemos bei sniego: gazuoti per pusnis – nerealus jausmas.“

Važiuoti tamsoje – papildomos emocijos

„Major Challenge“ komandą galima vadinti adrenalino gurmanais. Kiekvienas pojūtis čia – apgalvotas. „Dirbame visus metus, beveik bet kokiu oru ir netgi tamsiuoju paros metu, nes puikiai žinome, kad vėjas, vanduo ir tamsa trasoje – tik papildomos emocijos. Bijantiems sušlapti ar sušalti siūlome neperšlampamus kostiumus ir pirštines, taip pat rūpinamės ir stebėtojų emocijomis – o jos ypač geros lenktynes stebint iš šildomo kupolo, kur ne tik matosi lenktynių trasa, bet ir tiesiogiai ekranuose transliuojami važiavimų rezultatai. O kur dar šilta kava ir užkandžiai“, – į svečius kviečia M. Didžiulis.

Jis akcentuoja, kad vienas didžiausių malonumų ne tik šiaip „pralėkti“ trasoje, bet ir varžytis su kolegomis turnyruose, kurių „Major Challenge“ žiemos sezonui suplanavo net tris: „Naktines lenktynes“, „Winter Cup“ bei „Team Cup“.

Turnyrai kiekvienam

„Žiemos turnyrų formatus bei tvarkaraštį planavome taip, kad juose dalyvauti ir geras emocijas patirti galėtų visi. „Winter Cup“ – tai individualios lenktynės, kuriose gali dalyvauti ne tik norintys išbandyti mūsų bagius, bet ir bekelės sportininkai bei megėjai su nuosava ATV technika.

„Team Cup“ – visiškai unikalios komandinės varžybos su „Polaris“ bagiais – ideali proga sustiprinti įmonės ar kolektyvo dvasią. Kiekvieno turnyro metu komanda dirbs kartu, o finaliniuose važiavimuose kiekvienas, net lėčiausias komandos dalyvis turės galimybę lygia dalimi prisidėti prie komandos pergalės. Papildoma intriga – kapitonų važiavimai. „Ypač laukiame kolektyvų, kuriuose bus ir merginų – šios komandoms esame paruošę smagių netikėtumų“, – pasakoja M. Didžiulis.

T. Baltramonaitis / Organizatorių nuotr.

„Kaip renginių vedėjas labai džiaugiuosi, kad Kauno regione atsirado tokia galimybė“, – pasakoja renginių organizatorius Tautvydas Baltramonaitis.

– Viskas techniškai tikslu ne tik trasoje, bet ir kiekviename žingsnyje: net iki 40 žmonių talpinančiame kupole yra visos techninės galimybės seminarui, „workshop‘ui“ ar tiesiog jaukiam lenktynių stebėjimui. Patraukli ir trasos aplinka: galima kurti komandines rungtis, kurių akcentu, žinoma, tampa bagiai, galima organizuoti pikniką, „barbeque“ vakarą ar tiesiog į svečius pasikviesti jūsų mylimiausią maisto vagonėlį.“

Visą informaciją apie individualius ar komandinius renginius „Major Challenge“ rasite čia. Artmiausias renginys jau šį savaitgalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA