Šį sekmadienį Kaune – svarbiausias „Golden Parazyth“ metų įvykis | Kas vyksta Kaune

Šį sekmadienį Kaune – svarbiausias „Golden Parazyth“ metų įvykis

M. Repečkos nuotr.

Šį savaitgalį Kaune – ilgai lauktas naujo „Golden Parazyth“ albumo „Sad Human“ pristatymas. Penktadienį melomanų publika šėlo Šv. Kotrynos bažnyčioje, o sekmadienį – muzikos fiesta persikels į „Žalgirio“ arenos amfiteatrą. Grupė į muziką ners visa savo esybe.

[galerija kiek=”8″]

Pagrindiniai „Golden Parazyth“ savaitgalio akcentai yra trys. Negražu būtų neišvardinti žmonių, kurie padeda išpildydami Giedriaus Širkos ir Aurimo Vilkišiaus gyvo pasirodymo viziją.

Tai būgnininkas Aleksandras Rogoža, gitaristas Marius Meilūnas ir bosistas Ernest Germanovič. Jiems visą koncertą talkins pritariantieji vokalistai Goda Sasnauskatė, Rimgailė Raganavičiūtė ir Rimantas Žaldokas. Visi jie – be galo svarbūs šių koncertų veikėjai.

Pastaraisiais ypač džiaugiasi ir „Golden Parazyth“ branduolys – jie savo muzikos be pritariančių balsų nebeįsivaizduoja. Įdomi detalė – tokio margo ir daugiasluoksnio muzikantų ansamblio ši grupė savo koncertuose dar neturėjo.

Sunku įsivaizduoti tinkamesnę erdvę „Sad Human“ albumo estetikai nei„Žalgirio“ arenos „Bosca“ amfiteatras – tai bus pirmas toks projekto „Kaunas 2022” ambasadorių kartas ten.

Gyvą ir elektroninę muziką jungianti grupė mėgsta savo koncertų lankytojams atskleisti kūrinių sąrašą. Todėl patvirtinta, kad koncertų programoje bus 16 autorinių kūrinių. Lygiai pusė iš jų – albumo „Sad Human“ kūriniai.

Tai bus pirmas kartas, kada šito albumo kūriniai bus atlikti gyvai. Kertiniai pastarųjų metų kūriniai kaip „Supasi Supasi“, „Forbidden Fruit“, „There‘s No Past“, „Ant Pasaulio Krašto“, „Upė“ ir „Safe“ čia taip pat ras savo vietą. Visa tai labai aiškiai sufleruoja koncertų nuotaiką, jausmus ir turinį.

Golden Parazyth – Believer

Jie nemažina apsukų ir apie save primena muzika. Savaitė nuo „Cure Your Wounds“ nepraėjo, bet „Golden Parazyth“ neturi ko laukti. Ketvirtadienį jie pristatė dar vieną naują darbą. Tai antroji gyvos įrašų sesijos dalis. „Believer“ albume įrašyta trečiuoju numeriu ir yra labiausiai draugiška radijo stotims. Dar viskas tikrąją ta žodžio prasme sukasi ratu.

Toks buvo operatoriaus Vytauto Katkaus ir jo komandos sumanymas. Abu minėti klipai nufilmuoti kultūros baro „Kablys + Kultūra“ erdvėje, kuri kadaise priklausė skeiteriams. Sako, kad kiek vėliau bus pristatytas ir dar vienas įrašas iš ten. Tai bus lietuvių kalba parašytas darbas „Plyta Po Plytos“, kurio tikrai verta laukti.

„Sad Human“ albumo medžiaga ir koncertais „Golden Parazyth“ komanda gyvena jau ne vieną mėnesį. Lygiai prieš 1 mėnesį šis leidinys buvo pristatytas išankstinėje perklausoje. Skaitmeninis 9 kūrinių albumas prieinamas visose muzikos klausymosi platformose ir muzikos parduotuvėse internete.

Jie savo produkciją atspaudė vinile. Trečiadienį grupės studiją pasiekė dar dažais kvepiančios plokštelės. Šio savaitgalio koncertuose visi norintys galės pačiupinėti ir įsigyti vinilinę plokštelę, papuoštą garsaus dailininko Stasio Eidrigevičiaus darbais. Kiek vėliau „Sad Human“ vinilą bus galima rasti muzikos parduotuvėse, knygynuose ir kitose gerose vietose, kurios myli muziką.

Golden Parazyth – Cure Your Wounds

Pristatymo koncertas Kaune suplanuotas lapkričio 18 d.. „Golden Parazyth“ su net 8 muzikantų grupe surengs naujo albumo pristatymą Kauno „Žalgirio“ arenos „Bosca“ amfiteatre.

Tai- svarbiausias „Golden Parazyth“ savaitgalis šiais metais. Didžioji dalis bilietų jau pasiekė laimingas kišenes. „Paysera Tickets“ platformoje liko kelios dešimtys bilietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA