S. Skvernelis atviras: Kauno rajone netrukus užvirs dideli darbai | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis atviras: Kauno rajone netrukus užvirs dideli darbai

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Pirmadienį Kauno rajone apsilankęs Lietuvos Respublikos Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis patvirtino planus imtis didelių projektų Karmėlavos seniūnijoje įsikūrusiame oro uoste ir laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).

[galerija kiek=”4″]

Premjeras teigė, kad nutiesus europinės vėžės geležinkelio atšaką, Kauno oro uostas specializuosis krovinių gabenimo srityje.

Susitikime dalyvavęs Kauno LEZ valdymo bendrovės direktorius Vytas Petružis kalbėjo apie priežastis, trukdančias plėstis oro uostui ir LEZ. Pirmiausia, tai milžiniški automobilių srautai kelyje A6. Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad dėl didėjančių transporto srautų ypač kenčia Karmėlavos seniūnijos gyventojai.

S. Skvernelis patikino, kad jau šį mėnesį bus paskelbtas viaduko statybos konkursas, o 2019 m. kovą turėtų prasidėti statybos.

Kauno LEZ šiuo metu dirba 32 investuotojai, kurie sukūrė beveik 5 tūkst. darbo vietų. LEZ teritorijoje, šalia Sergeičikų kaimo, kuriasi didieji investuotojai: „Continental“, „Hella“, Hollister“, todėl būtinas ir antrasis išvažiavimas į A6 kelią, kurį planuojama įrengti arčiau oro uosto.

V. Petružis pastebėjo, kad zonoje jau trūksta laisvų žemės sklypų, todėl reikėtų galvoti apie žemės išpirkimą.

„Zonos šlovė didėja, o plotas mažėja“, – kalbėjo direktorius.

S. Skvernelis ragino gerbti privačią nuosavybę ir neskubėti priiminėti sprendimų, kurie pablogintų vietos žmonių gyvenimo kokybę.

Vyriausybės vadovas aplankė neseniai Ramučiuose pradėjusią veikti „Kopos“ spaustuvę, po to Domeikavos gimnazijoje susitiko su Kauno rajono ugdymo įstaigų vadovais.

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos direktorius Vidmantas Vitkauskas kalbėjo apie etatinio apmokėjimo trūkumus ir kvietė įstatymų leidėjus labiau tartis su bendruomenėmis.

„Mes, mokyklų direktoriai, galime ateiti į talką ir spręsti iškilusias problemas“, – kalbėjo direktorius.

S. Skvernelis tikino, kad etatinio apmokėjimo tvarka parengta konsultuojantis su mokyklų direktorių asociacijos atstovais. Premjeras užsiminė, kad naujoji tvarka buvo nukreipta prieš tokius atvejus, kai, siekiant išsaugoti mokytojus, vienas etatas buvo padalinamas trims žmonėms, o kontaktinių valandų pedagogai turėdavo mažai.

„Reikia išsaugoti mokyklų tinklą, tačiau yra tokių kaimo mokyklų, kur penktokai, šeštokai ir septintokai sėdi vienoje klasėje ir jų iš viso yra šeši. Arba yra 60 mokytojų ir 40 moksleivių“, – pastebėjo ministras pirmininkas.

Kartu jis pasidžiaugė, kad Kauno rajonas, skirtingai negu didžioji Lietuvos dalis, sparčiai auga ir žadėjo prisidėti sprendžiant vaikų darželių problemas.

V. Makūnas patikino, kad švietimas Kauno rajone buvo ir bus prioritetinė sritis ir padovanojo S. Skverneliui Ingos Stepukonienės knygą „Švietimas Pakaunės krašte. Mokyklos ir mokytojai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA