Baigtas ikiteisminis tyrimas kauniečių Kručinskų smurto prieš vaikus byloje | Kas vyksta Kaune

Baigtas ikiteisminis tyrimas kauniečių Kručinskų smurto prieš vaikus byloje

BNS 2018/11/12 12:18
Asociatyvi / DELFI.LT nuotr.

Kauno apygardos prokuratūra pirmadienį baigė ikiteisminį tyrimą byloje dėl didelio atgarsio visuomenėje sulaukusio galimo smurto prieš vaiką kauniečių Kručinskų šeimoje.

Pranešusi apie baigtą ikiteisminį tyrimą, prokuratūra nedetalizuoja nei kam pateikti kaltinimai, nei ar byla keliaus į teismą, o daugiau informacijos žada pateikti per spaudos konferenciją antradienį.

Šiuo metu proceso dalyviai informuojami apie jų teisę susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir pateikti prašymus papildyti ikiteisminį tyrimą.

Po proceso dalyvių susipažinimo su bylos medžiaga ir prašymų išnagrinėjimo, sprendžiama dėl galutinio proceso sprendimo priėmimo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas rugsėjo 29 dieną, gavus duomenų iš praeivio, kuris pamatė moterį, galbūt smurtavusią prieš vieną iš savo mažamečių vaikų.

Moteriai buvo pateikti įtarimai ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Taip pat jai buvo apribota galimybė bendrauti su vienu iš vaikų.

Tarnyboms nusprendus vaikus iš šeimos paimti, ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai sako, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais, vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažįsta, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Kilus skandalui, vaikai grąžinti tėvui, o moteriai leista bendrauti su abiem atžalomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA