Tarp konservatorių kandidatų į Europarlamentą – puikiai žinomi kauniečiai (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Tarp konservatorių kandidatų į Europarlamentą – puikiai žinomi kauniečiai (atnaujinta)

BNS 2018/11/05 15:25
R. Tenio, DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kandidatų į Europos Parlamentą sąrašo lyderiai po savaitgalį įvykusio reitingavimo – mokslininkas Liudas Mažylis ir buvęs premjeras Seimo narys Andrius Kubilius. Sąraše yra ir daugiau žinomų žmonių, kilusių iš Kauno.

Partijos sekretoriato duomenimis, L. Mažylis surinko 4053 reitingo balsus, A. Kubilius – 3281.

Trečioje reitinguoto sąrašo vietoje – Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė (3033 balsų), ketvirtoji – parlamentarė buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė (2983), penktoje vietoje – Seimo narys buvęs užsienio reikalų ministras Audronis Ažubalis (2335).

Toliau eina dabartinė europarlamentarė Laima Andrikienė (2218 pirmumo balsų), Seimo narai Arvydas Anušauskas (2037), Kęstutis Masiulis (1893), Jurgis Razma (1795), Emanuelis Zingeris (1516).

Konservatorių kandidatų į Europos Parlamentą sąraše yra ir dabartinė europarlamentarė Laima Andrikienė, iš Kauno kilę Seimo nariai Andrius Kupčinskas, Gintarė Skaistė ir Emanuelis Zingeris, taip pat A. Anušauskas, Rimantas Jonas Dagys, Kęstutis Masiulis, Andrius Navickas, Jurgis Razma, Kazys Starkevičius, Stasys Šedbaras, eksparlamentarai Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Donatas Jankauskas, Vaidevutė Vincė Margevičienė, Saulius Pečeliūnas, Auksutė Ramanauskaitė Skokauskienė ir kiti.

Pagal TS-LKD įstatus, truputį pakoreguoti kandidatų sąrašą teisę turi ir partijos pirmininkas. Kandidatų sąrašą reitingavo tik partijos nariai. Rinkimai į Europos Parlamentą vyks kitų metų gegužę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA