Paskutinis spalio savaitgalis kauniečius vilioja itin kultūringais užsiėmimais – ar susigundysit? (Renginių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Paskutinis spalio savaitgalis kauniečius vilioja itin kultūringais užsiėmimais – ar susigundysit? (Renginių apžvalga)

EGLĖ PETRONIENĖ 2018/10/25 15:25
Ruduo Senamiestyje/ R. Tenio nuotr.

Įsismarkavęs ruduo paskutinį spalio savaitgalį kviečia kauniečius jaukiai įsitaisyti nekasdieniškose teatro, kino, koncertų bei literatūrinių diskusijų erdvėse. Pramogų spektras išties platus – nuo įdomių pasivaikščiojimų po istorines Kauno vietas iki psichodelinio meno parodos bei provokuojančio kino. Skaitykite portalo „Kas vyksta Kaune“ paruoštą savaitgalio renginių apžvalgą ir išsirinkite savo favoritus.

Ketvirtadienį, spalio 25 d.,

17.30 val. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje  (Vytauto g. 21, Garliava) skambės Lietuvos šimtmečio muzika, kurią pristatys muzikologas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas Viktoras Gerulaitis.

Daugybė kultūrinių bei pramoginių renginių kauniečių lauks 18 val.  Vienas iš jų – susitikimas su poetu, rašytoju, publicistu, Nacionalinės premijos laureatu Kęstučiu Navaku  Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Z. Kuzmickio padalinyje (Raseinių g. 26). Renginio metu bus pristatomas K. Navako eilėraščių rinkinys „Net ne“ ir romanas „Privatus gyvulėlių gyvenimas“. Autorių kalbins literatūrologė Agnė Cesiulė.

VDU didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7) prasidės VDU Muzikos akademijos studentų simfoninio orkestro vokiečių kompozitorių kūrybos vakaras. Orkestro vadovas – Jonas Janulevičius, solistai – Muzikos akademijos vokalo katedros studentai.

Tuo pačiu metu įvyks ir teatro festivalio „NAMAS NR.1“ kulminacija. Ja taps čekų režisieriaus Howard Lotker, čekų trupės „HoME“ ir Lietuvos kūrėjų premjera „NaMIE…bėga gyvenimas“. Tai unikalus pasakojimas apie konkretaus namo – stovinčio V. Putvinskio gatvėje 5 – istoriją. Interaktyvus spektaklis pakvies savo dalyvius bent trumpam pajausti paslaptingą namų dvasią (kaina 14 Eur).

Šiuolaikinio meno ir mokslo centre (Sandėlių g.7) žiūrovų dėmesio lauks psichodelinio meno parodos „Tiltas į kosmosą“ atidarymas. Parodos kūrėjai kvies atsakyti į klausimą, ar menas turi šokiruoti.

Girstučio rūmuose nugriaudės patriotinė roko opera „Priesaika“. Atlikėjai: roko grupė „Thundertale“, operos solistai Egidijus Bavikinas, Sandra Lebrikaitė ir Liudas Mikalauskas (kaina 13 – 23 Eur).

19 val. Kauno kultūros centre vyks Amerikos kino kūrėjos ir rašytojos Nancy Kates filmo ,,Apie Susan Sontag“ (2014) peržiūra. Juostoje atskleidžiamas intymus ir spalvingas tyrimas apie vieną įtakingiausių XX a. „provokuojančių mąstytojų“ (kaina 3–4 Eur).

Penktadienį, spalio 26 d.,

18 val. kviečiame apsilankyti Kauno miesto kamerinio teatro premjeroje „Vėjo prigimtis“ (rež. Gildas Aleksa).  Spektaklis pasakoja apie kartų skirtumus, apie tai, kokią įtaką tėvai gali daryti jauno žmogaus pasirinkimams – siekti savo ar tėvų suformuotų idealų? (kaina 6,60–12,60 Eur).

Tuo pačiu metu Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje vyks dainuojamosios poezijos vakaras „Pašauktas vardu“. Savo autorines dainas atliks Vilija Urbonienė (vokalas, gitara) ir jos scenos partnerė Oksana Sadauskienė (smuikas). Duetas šiais metais debiutavo bardų festivalyje „Purpurinis vakaras“.

18.30 val. „Punto Jazz palėpėje“ prasidės diskusija „Tarp pilkų debesų – tarp knygos ir filmo“. Diskusijos dalyviai: Dalia Kuizinienė, Edgaras Klivis, Rasa Žukienė. Moderuoja – Manvydas Džiaugys. Nemačiusieji premjerinės Mariaus Markevičiaus juostos „Tarp pilkų debesų“ vis dar gali tai padaryti didžiuosiuose šalies ekranuose.

Šeštadienio, spalio 27 d.,

rytą pradėkime Lietuvos banko rūmuose, kur nuo 10 val. vyks atvirų durų dienos. Renginio metu kauniečiai ir miesto svečiai galės iš arti pamatyti ne tik organiškai atkartojamą banko veiklą, bet ir susipažinti su vieno moderniausių tarpukario statinių architektūra. Šventė skiriama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, todėl įsijausti į tarpukario dvasią Lietuvos bankas kviečia ne tik savo darbuotojus, tačiau ir visus lankytojus, kurie, atvykę su tarpukarį menančiais drabužiais, bus apdovanoti specialiais prizais. Lankytojai bus kviečiami  į spektaklius, diskusijas, filmų peržiūras, o vaikų lauks specialiai jiems skirta erdvė.

12.30 val. kviečiame į ekskursiją „Kaunas – dizaino miestas: Pro Pelėdų kalną“. Ekskursijos dalyviai sužinos, kur baigiasi „Brazilka“ ir prasideda „Italianka“, kur šiame rajone – Kartuvių ar Pupų dėdės kalnas bei kitos įdomybės (kaina 5 Eur).

16 val. Linkuvos įtvirtinimuose (Kėdainių g. 23) vyks tarpdisciplininio festivalio „Baterija“ uždarymas. Susitikimo metu vaišinsimės arbata, statinėse degs laužai, klausysimės poezijos ir pasakojimų apie paslaptingąją  susibūrimo vietą. Renginio kulminacija taps „baltosios trispalvės“ kėlimas.

Sekmadienį, spalio 28 d.,

nuo 10 val. Šilainių turgaus prieigose ir vėl įsikurs tautinio paveldo gamintojų ir kūrėjų rudens mugė „100 metų iš kartos į kartą“. Tuo tarpu „Žalgirio“ arenoje prasidės mados ir grožio mugė „Design for Life“. Tai didžiausias keliaujantis mados renginių ciklas Lietuvos miestuose, suburiantis daugiau nei 100 unikalių kūrėjų, stiliaus žinovų ir grožio prekių atstovų.

12.30 val. prie Kauno Soboro prasideda ekskursija „Art Deco architektūra Plius“. Pasivaikščiojimo metu dalyviai sužinos, kurie Pirmosios Respublikos Kauno Naujamiesčio pastatai atitinka art deco stiliaus kanonus, o kuriems geriau tinka tautinio modernizmo titulas (kaina 5 Eur).

Daugiau savaitgalio pramogų Kaune ieškokite renginiai.kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA