Už bendradarbiavimą su policija piliečiams – tūkstantinis atlygis | Kas vyksta Kaune

Už bendradarbiavimą su policija piliečiams – tūkstantinis atlygis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo šiol pranešant apie nusikalstamas veikas didelė tikimybė gauti nemenką atlygį. Piliečiai už suteiktą vertingą informaciją bus paskatinami vienkartinėmis piniginėmis išmokomis, siekiančiomis ne tik šimtus, bet ir tūkstančius eurų, skelbiama socialiniame tinkle „Facebook“ esančiame „Lietuvos policijos“ profilyje.

Atlygintina informacija apie nusikalstamas veikas skirstoma į du tipus: jei policijai pranešami atvejai, kai nusikalstama veika daroma žala valstybei, arba  susiduriama su pareigūnų piktnaudžiavimo atvejais – kyšininkavimu, papirkinėjimu. Taip pat sužinoma apie nelegalios prekybos, kontrabandos atvejus ar nusikalstamas veikas elektroninėje erdvėje bei kitas nelegalias veikas, kuriomis daroma žala valstybei, skelbiama socialiniame tinkle.

„Facebook“ tinklalapyje pasidalinta Lietuvos policijos informacija.

Pasak pareigūnų, jei suteiksite vertingos informacijos, kuria pasinaudojus, bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, bendradarbiausite jau vykdomo ikiteisminio tyrimo metu, bus nustatyta turtinė žala valstybei ar bus išvengta turtinės žalos valstybei, LR teisės aktai nustato, jog už informacija apie nusikalstamas veikas gali būti atlyginama.

Tačiau pabrėžiama, jog pastarosios nusikalstamos veikos turi būti žalingos ekonomikai, verslo tvarkai, finansų sistemai, ar priklausyti korupcinio pobūdžio kategorijai.

Lietuvos policijos departamento atstovų teigimu, vienkartinių piniginių išmokų dydžių sumos gali skirtis: už informaciją apie sunkų nusikaltimą žadama iki 14 tūkst. eurų, už pranešimą apie apysunkį nusikaltimą – iki 7 tūkst. eurų, už nesunkų nusikaltimą – iki 2 tūkst. eurų. O pranešus apie baudžiamąjį nusižengimą vienkartinė piniginė išmoka gali siekti iki 500 eur.

Pranešti apie nusikalstamą veiką pareigūnai rekomenduoja trumpuoju numeriu 112, el. paštu info@policija.lt, interneto puslapyje www.epolicija.lt. Taip pat galima informaciją pateikti raštu artimiausiai policijos įstaigai ar paskambinus pasitikėjimo telefonu (85) 272 5327.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA