Stringa Kauno centre numatytos įrengti daugiaaukštės automobilių aikštelės projektas | Kas vyksta Kaune

Stringa Kauno centre numatytos įrengti daugiaaukštės automobilių aikštelės projektas

R. Tenio nuotr.

Kauno centre suplanuotos daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės statyba įstrigo dėl galiojančių statybos reikalavimų.

Pasak savivaldybės, statybos darbai nebus pradėti, kol nebus sumažinti minimalūs atstumai nuo aikštelės iki artimiausių gyvenamųjų namų.

Kad Kauno centre, šalia Laisvės alėjos, bus statoma 245 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, Kauno savivaldybė pranešė dar 2016 metais.

Šalia sklypo, kuriame anksčiau buvo prekybos centras „Merkurijus“, planuojama aikštelė. Jos viena dalis yra šešių aukštų su vienu cokoliniu aukštu, kita dalis – penkių aukštų.

Savivaldybė aikštelės poreikį motyvavo tuo, kad ji padėtų pritraukti investuotojus į tarpukario statybos Laisvės alėjos pastatus, o šie neturi automobilių statymo vietų.

Tikėtasi, kad statybos bus pradėtos 2017 metų vasarą, tačiau projektas įstrigo.

„Šiuo metu rengiami projektiniai pasiūlymai, tačiau statybą reguliuojančių teisės aktų nuostatos nesudaro galimybių vykdyti savivaldybės numatytos daugiaaukštės automobilių saugojimo aikštelės projektavimo darbų“, – BNS informavo Kauno savivaldybė.

Savivaldybė kreipėsi į Aplinkos ministeriją su prašymu pakeisti du teisės aktus, reglamentuojančius atstumus tarp uždarų stovėjimo aikštelių ir gyvenamųjų namų.

Aplinkos ministerija BNS nurodė, kad šiuo metu rengiami įstatymų ir techninių statybos reglamentų pakeitimai, juose bus sprendžiami ir automobilių statymo, svarstomi atstumų nuo gyvenamųjų namų klausimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA