Kauniečiai vis dažniau investuoja į nekilnojamą turtą pajūryje | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai vis dažniau investuoja į nekilnojamą turtą pajūryje

Organizatorių nuotr.

Antrasis būstas arba investicija – du pagrindiniai motyvai skatinantys kauniečius pirkti nekilnojamą turtą pajūryje, o ypač „antrąjį kvėpavimą“ įgaunančioje Palangoje. „Kas vyksta Kaune“ domisi, kas šiame regione taip traukia miestiečius, kokių rezultatų galima tikėtis bei kaip nesuklysti, jei esi pradedantis investuotojas.

Sezono metu – nuo 3000 iki 5000 eurų pasyvių pajamų

Gyvenimui ir poilsiui pritaikytų „Malūno vilų“ Palangoje atstovė Diana Galijevskaja pastebi, kad investuojančių į nekilnojamą turtą klientų daugėja. „Iš esmės didėja tiek susidomėjimas antruoju būstu, kai, pavyzdžiui, klientas gyvena Kaune ar Vilniuje, bet nori turėti gyvenamąją vietą ir pajūryje, tiek susidomėjimas pačiu investavimu.

D. Galijevskaja / Organizatorių nuotr.

Mūsų – „Malūno vilų“ – atveju dažnas ir trečias variantas: kai pirmą sykį būstas įsigyjamas asmeniniams poreikiams, tačiau, įvertinus jo teikiamus privalumus ir augančią paklausą, nusprendžiama investuoti į dar vieną būstą, kuris jau naudojamas nuomai ar kitokiai investicijai. Tokius sprendimus mes labai sveikiname, nes vien sezono metu butas vidutiniškai sugeneruoja nuo 3000 iki 5000 Eur pasyvių pajamų“, – pasakoja D. Galijevskaja.

Nauji sprendimai ilgesniam nuomos sezonui

Pasak nekilonojamo turto „011” atstovo Palangoje Romo Permino, pajūrys, o ypač Palanga, pasitinka naują etapą. „Žmonės ėmė suprasti, kad Lietuvoje atstumai nėra dideli. Jie nebebijo pirkti ar nuomotis būsto net ir Latvijoje esančioje Nidoje, ką kalbėti apie mūsiškę Nidą ar Palangą. Kitas didelis privalumas – Palangoje nuolatos daugėja pasiūlymų, ką veikti žiemą: statomas vandens pramogų parkas, daugėja kitų nesezoninių pramogų.

R. Perminui pritaria ir D. Galijevskaja. „Pavyzdžiui, „Malūno vilos“ yra visiškai orientuotos į poilsį bei gyvenimą visus metus: šiltuoju metų laiku gyventojai laiką leidžia kieme prie baseino, kepasi mėgstamus patiekalus lauko kepsninėje ir jaukiai vakaroja pavėsinėse. Atvėsus orams, veiksmas persikelia į vidaus laisvalaikio patalpas – čia įrengtos pirtys, stalo teniso, futbolo ir biliardo stalai. Žmonės net juokauja, kad lyjant Palangoje yra daugiau galimybių ką nors kartu nuveikti negu savo namuose didmiestyje. O tai kuria paklausą visus metus.

Maža kvadratūra – didelė investicija
Tiek R. Perminas, tiek D. Galijesvkaja pataria nesibaiminti investuoti į mažesnės kvadratūros būstą. „Gali būti, kad investavę 20000 Eur gausite daugiau grąžos negu investavę 40000 Eur. Gali būti, kad nemažą pelną neš net ir kuklūs 25 kvadratai, jei juose genialiai bus išdėstyti ne vienas, o du kambariai.

Tai ypač aktualu Palangoje, kur vis dar mėgstama važiuoti didelėmis šeimomis, kur poilsiautojai iš Rusijos net močiutes atsiveža: tada išlošia tas, kuris 40-tyje kvadratų siūlo 3 kambarius su dviem miegamaisiais”, – pavyzdį pateikia R. Perminas.

Specialių žinių investuojant nereikia

„Nuolatos sekame mūsų klientų sėkmę ir prieš investuojant stengiamės patarti visais klausimais. Šiuo metu situacija investavimui tikrai tinkama. „Malūno vilų“ atveju, vien įsigijus būstą dar tik jo statybų pradžioje, jo pabaigoje vertė bus išaugus vidutiniškai 10 proc.”, – paaiškina D. Galijevskaja, o R. Perminas pataria būtinai pasikonsultuoti ir su nekilnojamo turto brokeriais.

„Pirmas investavimo žingsnis yra brokerio išsirinkimas. Atsidarykite skelbimus, pažiūrėkite, kaip brokeris pristato savo objektus – vien informacijos pateikimo stilius daug pasako apie specialistą. Žinoma, klauskite ne tik apie objektus – nebijokite teirautis rekomendacijų apie paskolų teikimo sąlygas (jeigu to reikia) ar kitais klausimais. Juk brokeriai kasdien bendrauja su šimtais žmonių ir tikrai nukreips pas geriausius specialistus.

Susidomėjote investavimu? Į visus klausimus atsakys ar investicinių variantų pasiūlys „Malūno vilos“ atstovai.

Daugiau informacijos – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA