Kauno „Žalgiris“ stoja į kovą su Eurolygos lyderiais | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ stoja į kovą su Eurolygos lyderiais

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors Kauno „Žalgiris“ po 19 metų pertraukos ir pateko į atkrintamąjį turnyro etapą – atsikvėpti dar ne laikas. Prieš akis laukia sunki kova dėl geresnės pozicijos su į Kauną atvyksinčiu Maskvos CSKA, kuris jau yra užsitikrinęs pirmąją vietą Eurolygos reguliariajame sezone. Žalgiriečių kovą dėl pergalės gali dar labiau apkartinti sekmadienio rungtynėse su „Lietkabeliu“ puolėjo Aarono White`o patirta trauma. Ar puolėjas galės kautis rungtynėse su maskviečiais, paaiškės tik penktadienį.

Sudėtinga situacija „Žalgiriui“

Praėjusį ketvirtadienį po įtemptos dvikovos „žalgiriečiai“ rezultatu 81:88 nusileido Madrido „Real“ komandai, tačiau tą pačią dieną sulaukė gerų žinių iš Tel Avivo (kur vietos „Maccabi“ 75:76 pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“ klubui) ir pateko į atkrintamąsias varžybas.

Kauno „Žalgiris“ šiuo metu užima 7-ąją turnyrinės lentelės vietą, tačiau į jų poziciją kėsinasi Vitorijos „Basconia“, kuri šiame sezone jau dukart įveikė Kauno klubą rezultatu 84:64 ir 97:77. Nors Ispanijos baskų krepšinio klubas kol kas ir turi viena pergale mažiau, „Žalgiris“ dar neturėtų atsipūsti. Mat baskų laukia lengviau įveikiami varžovai – Tel Avivo „Maccabi“, šiuo metu užimantys 9 vietą, ir Stambulo „Anadolu Efes“ esantys 16-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Tuo tarpu „Žalgirio“ laukia kova ne tik su 3-ąją vietą užimančiu Pirėjo „Olympiacos“, bet ir su pirmoje turnyrinės lentelės vietoje įsitaisiusiu CSKA. Teoriškai, laimėjus varžybas prieš šiuos du klubus, kauniečiai aplenktų galingąjį Madrido „Real“ (4 vieta), Atėnų „Panathinaikos“ klubą (5 vieta) ir Maskvos „Chimki“ (6 vieta).

Tiesa, toks scenarijus mažai tikėtinas. Mat šių komandų laukia kur kas lengvesnis tvarkaraštis nei kauniečių. Madrido „Real“ laukia kova su Bambergo „Brose“ (10 vieta) ir Belgrado „Crvena Zvezda“ (11 vieta). Atėnų „Panathinaikos“ klubas artimiausiu metu kausis su „Valencia“ (12 vieta) ir Milano „AX Armani“ (14 vieta). O Maskvos srities „Chimki“ – su „Fenerbahče“ (2 vieta) ir „Barcelona“ (15 vieta).

„Betsafe“ lažybų analitikai rungtynių favoritu laiko Maskvos CSKA ekipą – jos šansai iškovoti pergalę Kaune vertinami 69 proc, tiesa prieš varžybas prasidėsiančios lažybos gyvai šias tikimybes gali gerokai pakoreguoti, ypač priklausomai nuo to ar A. White‘as bus registruotas rungtynėms ar ne.

Kovoje su CSKA lengva nebus

Dukart „Žalgirį“ treniravęs Gintaras Krapikas giria Maskvos CSKA žaidimą, bei teigia, jog žalgiriečiams lengvą nebus. Anot jo, CSKA klubas šiame sezone yra įgavęs itin gerą sportinę formą.

„Nuo pat reguliariojo sezono pradžios iki jo pabaigos išlaikyti idealią formą yra nepaprastai sunku. Per 8 mėnesius svyravimų pasitaiko kone kiekvienoje komandoje, o CSKA nėra išimtis. Maskviečiams buvo pasitaikę ir nesėkmingų varžybų, tačiau pastaruoju metu jie demonstruoja tikrai gerą žaidimą ir vienareikšmiai išlieka sunkiai įveikiamu priešininku“, – teigia treneris.

Nors CSKA ir užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone, „Žalgirį“ treniravęs Rimantas Grigas teigia, kad atsipalaiduoti maskviečiai neturėtų.

„Manau, kad žaidime su „Žalgiriu“ jie neatsipalaiduos – komanda nuolatos privalo būti rimtame pasiruošime. Kiekvienas treneris nori išlaikyti gerą komandos formą, todėl kovingumas ugdomas kiekvienose rungtynėse, nepriklausomai nuo to su kuo žaidžiama. Leidimai atsipalaiduoti komandoms tikrai nedalijami“, – mano R. Grigas.

Stratego G. Krapiko nuomone, net jeigu, vyriausiasis CSKA treneris Dimitrios Itoudis ir leis pailsėti traumų patyrusiems žaidėjams, tačiau juos pakeisti tikrai yra kam.

„CSKA atsarginis suolelis yra galingas, todėl treneris turi galimybę kai kuriuos žaidėjus palikti ant suolelio. Tačiau net ir mažiau rungtyniavę Eurolygoje žaidėjai, pagaliau gavę progą, norės įrodyti treneriui, kad jais galima pasitikėti. Todėl apie atsipalaidavimą kalbėti nėra pagrindo“, – tvirtina G. Krapikas.

„Žalgirio“ netektis

Sekmadienį Kauno „Žalgiris“  sužaidė 27-ąsias sezono rungtynes. Nors kauniečiai namų arenoje iškovojo pergalę prieš Panevėžio „Lietkabelio“ komandą, aikštelės savininkai kuriam laikui prarado naudingą puolėją – vidutiniškai 23:47 min. aikštėje praleidžiantį ir 9,6 taško pelnantį A. White‘ą. Pastarosiose rungtynėse, „Lietkabelio“ krepšininkas Ž. Skučas pačioje trečiojo kėlinio pradžioje užgriuvo ant amerikiečio Aarono White’o kojos.

Kitą dieną po rungtynių, atlikus išsamius tyrimus amerikiečiui diagnozuotas kairiosios čiurnos raiščių patempimas. Nors dar nėra visiškai aišku, tokia trauma teikia mažai vilčių, kad puolėjas galės išbėgti į aikštelę penktadienio kovoje su Maskvos CSKA. Viliamasi, kad, krepšininkas bus pajėgus kautis su „Olympiacos“ komanda balandžio 6 dieną. G. Krapiko nuomone, A. White`o praradimas gali būti sunkiai kompensuojamas.

„A. White`as – žaidėjas, kuris puikiai įsijungia į žaidimą. Jau ne vieną kartą matėme, kaip šis puolėjas per trumpą laiko tarpą sumeta daug taškų, ir kartais net persveria rungtynes komandos naudai. Jis yra labai svarbus žaidėjas, be kurio komandai būtų išties sunku. Daug daugiau laiko aikštelėje reikėtų praleisti Pauliui Jankūnui, kuriam būtų dar sunkiau atsistatyti. Kitą vertus, tikėtina, jog pavaduoti puolėją ir šansą daugiau žaisti gautų 20-metis Gytis Masiulis, tačiau pakeisti A. White`ą jam būtų tikrai sunku“, – teigia G. Krapikas.

Jam antrina ir R. Grigas, kurio nuomone, A. White‘o trauma būtų rimtas praradimas „Žalgiriui“.

„Jeigu A. White‘as nežais, „Žalgiriui“ bus sunkiau, turės mobilizuotis kiti žaidėjai. Kitą vertus, tam komandą ir sudaro ne vienas žaidėjas – net patyrus traumą svarbiems žaidėjams, ji išlieka komanda, nepasiduoda ir siekia pergalės.“ – įsitikinęs strategas.

Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA rungtynės jau šį penktadienį 20 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA