Kas vyksta Kaune kovo 9-11 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune kovo 9-11 dienomis? (Renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Pavasariškomis emocijomis padvelkusi Tarptautinė moters diena atneša pavasarį ir į kiemus – sinoptikai prognozuoja, kad bent jau artimiausias kelias dienas galėsime pamiršti apie pūgas ir kaulus laužantį šaltį. Savaitgalį termometro stulpelis nenukris žemiau -5 laipsnių ribos, o ir stiprių kritulių sinoptikai neprognozuoja, nors viena kita snaigė ir gali iškristi. Detalią orų prognozę galite rasti čia. O ką reikia daryti, kai orai pradeda šilti? Žinoma, džiaugtis, kad Kaunas yra pilnas kultūros ir stačia galva pasinerti į veiklas.

„Kaziuko mugė“ Kaune

Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga jau 18- ąjį kartą organizuoja Kauno kultūrinį renginį „Kazimiero mugė 2018“. Šventė vyks kovo 9-11 dienomis Nemuno saloje šalia „Žalgirio arenos“. Čia įsikurs ūkininkai, bitininkai, duonos kepėjai, amatininkai, tautodailininkai, tautos paveldo atstovai, aludariai, kalviai, liaudies meistrai iš visos Lietuvos bei užsienio šalių, bus galima paskanauti įvairių nacionalinių lietuviškų patiekalų ir gardėsių, pasivaišinti kaimiška gira. Renginiai nemokami.

Funkcinė treniruotė

Kiekvieną penktadienio rytą kauniečiai yra kviečiami dieną pradėti aktyviai ir susitikti Kauno sporto halėje bei atlikti funkcinę treniruotę. Trenerė – Lietuvos sporto universiteto absolventė, Lietuvos moterų rankinio čempionato II vietos laimėtoja, III- ųjų Europos universitetų žaidynių rankinio varžybų II vietos laimėtoja. Dalyvavimas nemokamas.

Muzikos ir poezijos popietė

Penktadienį antroje dienos pusėje, 15 val., vyks muzikos ir poezijos popietė „Mano dainos – Tau, Tėvyne“, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai – Kovo 11-ajai. Renginyje dalyvaus VDU Muzikos akademijos dainavimo katedros profesoriaus Tomo Ladigos ir docentės Ritos Novikaitės studentai, koncertmeisterė Rūta Blaškytė, skaitovas Vilius Kaminskas. Programoje skambės lietuvių kompozitorių vokalinė muzika ir lietuvių poetų eilėraščiai. Koncertas nemokamas.

„Judėk sveikai“ treniruotė

Penktadienio vakarą glaima praleisti sėdint namuose ir snaudžiant arba paskutines jėgas atiduodant sporto aikštelėje sustiprinant imunitetą ir ištvermę. Būtent tai kviečia padaryti iniciatyva „Judėk sveikai“, organizuojanti treniruotę vaikams ir bėgimo treniruotę suaugusiems. Dalyvavimas nemokamas.

Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Fenerbahce“

Antrąjį sezoną iš eilės Kauno „Žalgirio“ krepšininkų laukia naujojo formato Eurolygos varžybos, kuriose visos 16 komandų po du kartus sužais tarpusavyje. Tai reiškia, kad „Žalgirio“ arenoje išvysime visas stipriausias Europos klubinio krepšinio komandas. Būtent tokia yra iš Stambulo atvyksianti komanda. Žalgiriečiams reiks viso jūsų palaikymo – nesvarbu, ar būsite arenoje, ar pačias geriausias emocijas siųsite susibūrę prie televizijos ekranų.

„Šokiai kam per 40 ir daugiau Kaune“

Kauno technologijos universitetas kviečia ant parketo. „O ką veikti vyresniems žmonėms, kaip leisti laisvalaikį? Jei esi per 40 metų ar pensinio amžiaus, nedirbi, antros pusės neturi, nejaugi reikia užsidaryti namuose ir sėdėti laukiant depresijos?” – toks klausimas dažnai nuskamba iš vyresnių žmonių. Jiems organizatoriai pateikia šaunų atsakymą – puikų šokių parketą, įvairią nostalgišką muziką ir kompaniją, suburiančią ne tik kauniečius. Renginys mokamas.

100 žodžių Lietuvai – apdovanojimai

Nepriklausomybės šimtmetis atpūtė tiek įkvėpimo, kad konkurso „100 žodžių Lietuvai“ organizatoriams teko vertinti net 350 darbų. Tačiau geriausieji jau išrinkti ir apdovanojimų metu organizatoriai tekstų autorius kvies skaityti savo kūrybą bei pasidalinti mintimis apie ją. Visiems dalyvavusiems bus išdalintos padėkos padėkas. Pasiklausyti gražių minčių bus galima nemokamai.

Kovo 11–oji Kaune

Visi, net neabejoju, dar jaučia pačias geriausias emocijas, aplankiusias Vasario 16-ąją. O dabar, nepraėjus net mėnesiui, švęsime ne ką mažesnę šventę – minėsime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Miesto gyventojus ir svečius susiburti kvies ne tik tradiciniai šventiniai minėjimai, žygiai, bet ir koncertai Kauno erdvėse po atviru dangumi bei ypatingą datos vakarą vainikuosiantis renginys „Žalgirio“ arenoje. Detali renginių programa –spustelėjus aukščiau. Dalyvavimas renginiuose nemokamas.

Ar įmanoma visus renginius, vyksiančius Kaune šį savaitgalį, sutalpinti į rneginių apžvalgą? Tikrai ne. Taigi, jeigu šioje gausybėje nematote nieko, kas patruaktų jūsų akį, nenusiminkite – daug daugiau renginių galite rasti mūsų renginių kalendoriuje, paspaudę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA