Teisėsaugos tyrimas dėl Karaliaus Mindaugo mokymo centro – kol kas be įtariamųjų | Kas vyksta Kaune

Teisėsaugos tyrimas dėl Karaliaus Mindaugo mokymo centro – kol kas be įtariamųjų

BNS 2017/08/16 16:30
Mokyklos nuotr.

Teisėsauga tęsia tyrimą dėl Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC), įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Žiniasklaidai trečiadienį paviešinus naujas detales apie galimą piktnaudžiavimą šioje švietimo įstaigoje, laikinasis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Šarūnas Rameikis sako, kad jos teisėsaugai buvo žinomos.

„Tos aplinkybės, kurios šiandien minimos žiniasklaidoje, mums buvo žinomos, jos yra tyrimo objektas“, – BNS sakė Š.Rameikis.

Jis teigė, kad prie FNTT vykdomo tyrimo prijungti du susiję Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrimai, bendras tyrimas yra didelės apimties ir dar nėra arti pabaigos.

Kaip BNS nurodė FNTT, tyrime specialiųjų liudytojų ir įtariamųjų nėra.

„Tyrimas yra neseniai pradėtas, apimtis jo yra didelė, atlikome procesinius veiksmus, yra paimta daug dokumentų pradinėje stadijoje, juos reikia išanalizuoti“, – aiškino Š.Rameikis.

FNTT Neteisėtos paramos prevencijos ir tyrimo valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyrius ikiteisminį tyrimą atlieka dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo.

Kaip nurodo FNTT, tyrėjai aiškinasi, kad Kaune rekonstruojant mokymo centro pastatus, esančius Griunvaldo g. 20/22, Gedimino g. 11, Miško g. 15 ir K.Mindaugo pr. 11, tarp profesinio mokymo centro ir rangovų bei tiekėjų nebuvo susitarta, jog projektuose vykdomų darbų atlikimo ir įrangos tiekimo kainos bus didesnes.

„Rangovų ir tiekėjų nepagrįstai gautos lėšos galimai buvo naudojamos KMPMC direktorės Laimutės Anužienės asmeninio namo, esančio Pajiesio k., Garliavos sen., Kauno r. statybai ir įrengimui bei UAB „Baltasis pegasas“ priklausančio žirgyno maniežo statyboms, kuris veiklą vykdo L.Anužienei ir N.Anužiui priklausančioje privačioje žemės valdoje, esančioje Pajiesio k., Pajiesio kel. 1“, – teigia FNTT.

BNS primena, kad Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuoto audito metu mokymo centre nustatyta įvairių pažeidimų: ministerijai užkliuvo centro direktorės Laimutės Anužienės ir jos artimųjų gautas autorinis atlygis, be ministerijos, kaip turto panaudos davėjos, sutikimo, suremontuotos centro patalpos Kaune padidinant jų plotą, pažeidžiant teisės aktus L.Anužienės išsinuomotas prabangus automobilis.

Žiniasklaidoje skelbta, kad, be kita ko, centro diplomai būdavo išduoti studentams, kurie realiai jame nesimokė, taip pat portalas 15min.lt kėlė abejones dėl to, kad L.Anužienė galbūt gyvena ir Europos Sąjungos fondų ar valstybės biudžeto lėšomis suremontuotose patalpose. Portalo trečiadienį paskelbtoje publikacijoje teigiama, kad pastate Griunvaldo g. 20, kurį patikėjimo teise valdo Švietimo ir mokslo ministerija ir kuriam atnaujinti skirta ES paramos, dalis patalpų buvo privatizuota – kelis butus jame įsigijo L.Anužienės sūnus Nerijus Anužis.

Ministerija ir mokymo centro dalininkė ir inicijavo L.Anužienės atleidimą, tačiau moteris iki šiol nebuvo atleista, nes kelis pastaruosius mėnesius sirgo. Trečiadienį ministerija BNS nurodė, kad L.Anužienė jau grįžo į darbą ir kitą savaitę rengiamas Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro neeilinis dalininkų susirinkimas, kuriame bus sprendžiama dėl L.Anužienės atšaukimo iš pareigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA