Kauno tardymo izoliatoriui bus ieškoma naujo laikinojo vadovo | Kas vyksta Kaune

Kauno tardymo izoliatoriui bus ieškoma naujo laikinojo vadovo

BNS 2017/08/09 13:49
Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė, trečiadienį susitikusi su laikinuoju Kauno tardymo izoliatoriaus vadovu Arvydu Venclovu, nutarė jį gražinti į buvusias direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Bus ieškoma naujo laikinojo vadovo, BNS sakė teisingumo ministrės patarėja Rita Grumadaitė.

Ministerija informavo, kad A.Venclovas į direktoriaus pavaduotojo pareigas grąžinamas nuo pirmadienio, o izoliatoriaus vadovu paskirtas pareigūnas iš kitos laisvės atėmimo vietos įstaigos. Kas jis – neįvardijama.

„Kauno tardymo izoliatoriaus kolektyvui tenka atsakinga užduotis įgyvendinti svarbias rekomendacijas, kurias pateikė kontroliuojančios institucijos. Dėkoju visiems pareigūnams, kurie dirba sąžiningai, nešdami didelį darbo krūvį. Negalima neįvertinti to, kas jau nuveikta, sprendžiant įsisenėjusias problemas. Tačiau reikia daugiau reiklumo ir iniciatyvos, kad būtinos permainos vyktų sparčiau“, – ministerijos pranešime teigia teisingumo ministrė M.Vainiutė.

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau šią savaitę sakė paprašęs ministrės paskirti laikinąjį izoliatoriaus vadovą, nesusijusį su kalėjimų sistema.

Padėtimi kalėjimų sistemoje susidomėta, kai Kauno tardymo izoliatoriaus vyriausioji buhalterė Rasa Kazėnienė dukart pranešė apie pažeidimus šioje įstaigoje.

Pastarąjį jos tarnybinį pranešimą išnagrinėjęs Kalėjimų departamentas paskelbė, kad pažeidimai izoliatoriuje tęsiasi, o kai kurios rekomendacijos nėra vykdomos.

Kauno tardymo izoliatorius iki šiol neįvykdė Viešųjų pirkimų tarnybos nurodymo nutraukti maitinimo paslaugų tiekimo sutartį su bendrove „Niklita“, taip pat pratęsė negaliojusią nekilnojamojo turto nuomos sutartį su ta pačia bendrove.

Izoliatoriaus teisininkas Algimantas Pliauga nepateikė teismui atsiliepimo, kur buvęs jo Ūkio skyriaus vedėjas Pranas Vaškys bylinėjasi su Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija. A.Pliauga nedalyvavo ir šio teismo posėdyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA