Galimus Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro pažeidimus ėmėsi tirti STT | Kas vyksta Kaune

Galimus Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro pažeidimus ėmėsi tirti STT

BNS 2017/06/14 15:12
Mokyklos nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimos nusikalstamos veikos Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre.

„Dėl viešoje erdvėje įvardytų galimų aibės pažeidimų, ypač kiek tai susiję su Europos Sąjungos fondo lėtų įsisavinimu, toje dalyje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jis pradėtas neseniai“, – trečiadienį per Seimo Antikorupcijos komisijos posėdį pranešė STT Administravimo valdybos viršininko pavaduotoja Rūta Kaziliūnaitė.

Į teisėsaugą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešojo intereso gynimo ir galimai neteisėto valstybės turto bei lėšų naudojimo kreipėsi Seimo narės konservatorės Agnė Bilotaitė ir Ingrida Šimonytė. Iš pradžių ikiteisminį tyrimą atsisakyta pradėti, parlamentarės tokį STT sprendimą apskundė. Anot R.Kaziliūnaitės, naujas sprendimas priimtas įvertinus papildomas aplinkybes.

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) antradienį pranešė, kad siūlys atleisti Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPC) direktorę Laimutę Anužienę, kai ši grįš į darbą po ligos.

Žiniasklaidoje skelbta, kad Kaune įsikūrusio KMPMC direktorė L.Anužienė sudarė autorinių sutarčių pati su savimi ir papildomai išsimokėjo nemažą sumą. Papildomų išmokų gavo ir įstaigoje dirbantys jos šeimos nariai. Be to, paaiškėjo, kad centro diplomai būdavo išduoti studentams, kurie realiai nesimokė. L.Anužienė taip pat Vilniaus centre, Didžiojoje gatvėje, ketino įkurti spa centrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA