Liberalų sąjūdis ragina G. Steponavičių trauktis iš Seimo ir partijos | Kas vyksta Kaune

Liberalų sąjūdis ragina G. Steponavičių trauktis iš Seimo ir partijos

BNS 2017/04/28 11:36
Archyvas / Delfi.lt nuotr.

Liberalų sąjūdžio vadovybė ragina įtarimų sulaukusį Gintarą Steponavičių trauktis iš Seimo ir partijos, sako partijos atsakingasis sekretorius Renaldas Vaisbrodas.

Partijos valdyba ketvirtadienį priėmė sprendimą, kad partijos narys, kuriam yra pareikšti oficialūs įtarimai baudžiamojoje byloje, turi nedelsiant pasitraukti iš partijos ir užimamų politinių pareigų.

„Tai yra vienintelis asmuo, nors ir yra sustabdęs narystę, kuriam yra pareikšti įtarimai. G.Steponavičius buvo informuotas apie partijos sprendimą, laukiame jo atsakymo“, – BNS penktadienį sakė R.Vaisbrodas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė spaudai BNS patvirtino, kad G.Steponavičius ketvirtadienį buvo apklaustas kaip įtariamasis.

Seimas praėjusią savaitę generalinio prokuroro prašymu panaikino G.Steponavičiaus neliečiamybę. Teisėsauga įtaria, kad G.Steponavičius su R.Kurlianskiu tarėsi dėl neteisėto partijos finansavimo, o balsuodamas dėl koncernui palankių teisės aktų pažemino Seimo autoritetą ir diskreditavo Seimo nario vardą.

G.Steponavičius teigia, kad su verslininkais tarėsi tik dėl paramos pilietinėms iniciatyvoms, bet ne dėl balsavimų Seime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA