Pareigūnai kviečia susipažinti su Lietuvos policijos kasdienybės niuansais | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai kviečia susipažinti su Lietuvos policijos kasdienybės niuansais

Archyvas / Roko Tenio nuotr.

Apie policijos pareigūno profesiją pastaruoju metu kalbama labai dažnai, viešoje erdvėje gausu informacijos apie policininko darbą. Bet ar tikrai visi žino, kokį sunkų kelią turi nueiti jaunas žmogus, kuris iš pradžių tik svajoja tapti policijos pareigūnu, o vėliau tos svajonės atkakliai siekia.

Lietuvos policijos mokykla, kurioje mokosi būsimi pareigūnai, vienai dienai plačiai atveria mokyklos duris ir kviečia visus besidominčius policininko profesija ir norinčius tapti pareigūnais savo akimis pamatyti, kur mokosi kursantai, ko jie mokosi ir ko jau išmoko.

Renginio metu bus galima ne tik apžiūrėti Lietuvos policijos mokyklos mokymo bazę, bet ir susipažinti su stojimo į Lietuvos policijos mokyklą sąlygomis, sužinoti, kokių dalykų mokosi kursantai, kokia jų dienotvarkė, kaip jie leidžia laisvalaikį.

Pagrindinis renginio akcentas – įspūdingi kursantų pasirodymai. Kursantai ketina pademonstruoti taikomosios savigynos ir kovinių imtynių veiksmus. Vėliau susirinkusieji galės stebėti rikiuotės ir vėliavų grupių pasirodymus. Įvairių imitacinių situacijų metu bus galimybė pamatyti sumodeliuotus policijos pareigūnų veiksmus, atliekamus įvairių nusikaltimų tyrimo atvejų metu.

Renginyje taip pat dalyvaus specializuotų policijos įstaigų: Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“, Lietuvos kelių policijos tarnybos ir Lietuvos policijos kriminalinių kriminalistinių tyrimų centro pareigūnai, kurie policininko profesija besidomintį jaunimą supažindins su policijos sistemos struktūra ir atskleis profesijos galimybes bei ypatumus. Susirinkusieji sužinos daugiau apie kriminalinę žvalgybą, kinologų, kelių policijos pareigūnų darbą, pažins „Aro“ pareigūnų darbo specifiką.

Atvirų durų dienos metu bus galima apžiūrėti policijos naudojamas transporto priemones ir jose įrengtą specialią techniką, ginkluotę, kitas specialiąsias priemones.

Atvirų durų diena vyks 2017 m. kovo 31 d. 10 val. Kauno r., Mastaičių k., Mokslo g. 2.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA