Sukčiai buvo apgauti – jonavietė jiems kalbėjo apie 128 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Sukčiai buvo apgauti – jonavietė jiems kalbėjo apie 128 tūkst. eurų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Telefoniniai sukčiai darbuojasi ir toliau – dar neseniai buvo paviešintas pokalbis su aferistu, prisistatančiu Kauno policijos viršininku D. Žukausku, o šį savaitgalį skambučio sulaukė ir Jonavoje įsikūrusio labdaros ir paramos fondo „Gerumo sparnai“ vadovė Loreta Velch.

Moteris, tiesa, į aferistų pinkles neįkliuvo, o nusprendė pati pameluoti apie turtus laikomus banko sąskaitoje ir visą pokalbį telefonu įrašyti.

„Tai – jau ne pirmas skambutis, kurio sulaukiu. Mane stebina jų tariamas profesionalumas – nieko keista, kad žmonės ant tokio kabliuko užkimba. Man sukčiai aiškino, kad galimai yra stebimas mano kompiuteris, taip pat kad buvo bandoma prisijungti prie mano sąskaitos banke. Jie nurodė ir tikslų laiką. Mane sujungė neva su banko saugos ir prevencijos skyriumi, pasigirdo ir tradicinis banko įrašas, neva informuojantis, kad pokalbis įrašomas“, – portalui „Jonavos žinios“ sakė L. Velch.

[susije_video kurie=””]

Identiškas apgavystės būdas yra naudotas ir anksčiau – skambinantieji prisistato kaip tam tikro banko atstovai, teigia, jog į jūsų elektroninės bankininkystės paskyrą buvo bandoma įsilaužti ir reikalauja prisijungimo duomenų, mat jie turi žinoti, kurį kompiuterį prileisti prie duomenų bazės.

Žinoma, tai visiškas melas, nes joks banko darbuotojas negali prašyti šių duomenų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA