Aplinkos ministras Kaune domėjosi kaip tvarkomi zoologijos sodas ir muziejus | Kas vyksta Kaune

Aplinkos ministras Kaune domėjosi kaip tvarkomi zoologijos sodas ir muziejus

AM nuotr.

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas su viceministrais Rėda Brandišauskiene ir Martynu Norbutu penktadienį lankėsi Kaune.

Susitikęs su miesto meru Visvaldu Matijošaičiu, ministras aptarė Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo ir Kauno T. Ivanausko zoologijos muziejaus aktualijas ir ateities vizijas.

Ministras teiravosi Kauno mero nuomonės, ar zoologijos sodas turėtų priklausyti Kauno miestui, ar būti už miesto ribų. Tokių siūlymų iš architektų būta ir anksčiau. Kauno m. savivaldybės atstovų teigimu, Lietuvos zoologijos sodas miestui turi ypatingą reikšmę – tai svarbus turistų traukos centras ir Kauno vizitinė kortelė, todėl Kauno savivaldybė pažadėjo prisidėti prie zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimo.

Aplinkos ministerijos iniciatyva iš ES paramos fondų Lietuvos zoologijos sodo rekonstrukcijai skirta beveik 11 mln. eurų. Projektas turi būt įgyvendintas iki 2020 m.

Apsilankius Kauno T. Ivanausko zoologijos muziejuje, direktorius R. Grigonis supažindino Aplinkos ministerijos vadovybę su muziejaus edukacine veikla ir paminėjo, kad muziejui trūksta patalpų eksponatų saugykloms. Zoologijos muziejuje saugoma daugiau kaip 270 tūkst. eksponatų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA