Galimybės naudoti biudžeto lėšas parlamentinei veiklai atsisakė tik du parlamentarai | Kas vyksta Kaune

Galimybės naudoti biudžeto lėšas parlamentinei veiklai atsisakė tik du parlamentarai

BNS 2017/01/11 08:26
Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

Į Seimą išrinkti „valstiečiai“ iš karto uždraudė nuomotis automobilius už parlamentinei veiklai skirtas lėšas, bet nė vienas neatsisakė galimybės naudotis vadinamaisiais kišenpinigiais, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Kol kas nėra duomenų, kiek naujieji Seimo nariai jau spėjo išleisti valdiškų pinigų savo mašinų remontams, degalams, gėlėms ar suvenyrams, bet specialios banko sąskaitos, į kurią būtų pervedamos parlamentinei veiklai skirtos lėšos, neatsidarė tik konservatorių atstovė Ingrida Šimonytė ir socialdemokratas Linas Linkevičius.

Užsienio reikalų ministerijai vadovaujantis L.Linkevičius, kaip ir kiti ministrai, turi reprezentacijai skirtą fondą, tačiau bent iki šiol jame esančius pinigus naudodavo saikingai. Tuo metu finansų ministro postą per krizę užėmusi I.Šimonytė iš viso nelietė reprezentacijai skirtų lėšų. I.Šimonytė prisiminė, kad dirbant ministre jai ne kartą teko užsienio kolegas pakviesti vakarienės ir juos pavaišinti iš savo kišenės. „Toks buvo mano pasirinkimas, bet aš niekada nesmerkiau kolegų, kurie elgdavosi kitaip“, – dienraščiui sakė parlamentarė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA