Pririštus berniukus kankinęs senelis bei jų mama stos prieš teismą | Kas vyksta Kaune

Pririštus berniukus kankinęs senelis bei jų mama stos prieš teismą

delfi.lt 2017/01/03 17:53
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Kauno teisėsauga apylinkės teismui perduoda baudžiamąją bylą, kurioje Jonas M. ir jo sūnaus žmona kaltinami netinkamu elgesiu su moters vaikais. Praeitų metų liepos pradžioje prie suoliuko pririštus vaikus pastebėjo kaimynai bei pranešė apie tai policijai.

Surištus vaikus kankinęs senelis Jonas M. liko gyventi su žmona ir sūnumi – du mušti berniukai buvo apgyvendinti naujoje šeimoje, o jų motina su kelių mėnesių dukrele perkelta į moterų krizių centrą. Ten jos iki šiol ir gyvena. Tiek vaikų seneliui, tiek motinai, skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir neieškoti ryšių su muštais vaikai, abu privalo reguliariai registruotis policijoje.

Mamai pareikšti kaltinimai pagal du straipsnius: dėl fizinio mažamečių sveikatos sutrikdymo bei dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis. Senelis kaltinamas dėl nežymaus mažamečių sveikatos sutrikdymo. Vaikai ikiteisminio tyrimo metu apklausti nebuvo.

Kaltinamieji savo kaltę pripažįsta. Pasak Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorės Linos Gudonienės, mama labai gailisi ir svajoja vėl pamatyti savo vaikus. Tiesa, prokurorė teigia, kad senelis didelio gailesčio dėl savo poelgio neparodė. Motyvų nei vienas iš kaltinamųjų neišsakė.

Byloje yra duomenų, kad netikras senelis ne kartą netinkamai auklėjo savo marčios berniukus.

Pirmasis teismo posėdis numatytas sausio pabaigoje.

DELFI primena, kad liepos 2 d., apie 12.30 val., policija Kauno rajone, Šlienavoje, J. Biliūno g., sulaikė girtą 71-erių vietos gyventoją, įtariamą smurtu prieš 2 ir 4 metų vaikus. Policiją iškvietė 21-erių kaimynas Gytis. Jis DELFI pasakojo, kad sėdėdamas prie namų garažo išgirdo rėkiantį senolį. Pasižiūrėjęs iš arčiau, pakraupo pamatęs, kad šaukiama ant verkiančių vaikų. O tada išvydo, kad Jonas (įtariamasis) pliauska ėmė daužyti vaikams per kojas ir rankas. Gytis nuskubėjo padėti vaikams, kurie buvo pririšti prie suoliuko.

Ant vaikų rankų ir kojų matėsi raudonos smurto žymės. Tai matosi ir vaizdo medžiagoje. Tada iškvietė policiją. Pareigūnai patikrino senolio blaivumą. Jam nustatytas 1,04 promilės girtumas. Surakintas antrankiais buvo išvežtas į komisariatą kartu su jauna nukentėjusių vaikų motina, kuri egzekucijos metu buvo namie ir viską stebėjo, bet nieko nedarė.

Daugiau naujienų rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA